Kosárlabda

2024.03.16. 21:20

Húszpontos visszavágás

Az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság 24. fordulójában az Arconic-Alba Fehérvár csapata azzal a céllal lépett pályára a DEAC ellen, hogy visszavágjon a decemberi hosszabbítás után elszenvedett vereségért. A szezonban oly sok mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is a nagyszünet után őrölték fel, és győzték le riválisukat.

Káldor András

James Dickey (a labdával) 20 pontot dobott, javuló teljesítményt nyújtva

Fotó: Simon Erika

Arconic-Alba Fehérvár – DEAC 101-81 (25-17, 21-23, 29-19, 26-22)
Székesfehérvár, 1200 néző

Vezette: Goda László, Farkas Gábor, Jakab László

Arconic-Alba Fehérvár: Chambers 11/6, Roberts 28/15, Balogh M. 8, Barnett 10, Dickey 20/3. Csere: Vojvoda 18/3, Kass, Takács Milán 4, Fazekas, Kiss B., Takács Martin 2, Góbi M. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga

DEAC: Edwin 22/3, Mócsán 3/3, Drenovac 16/6, Williamson 9, Czermann 1. Csere: Buljevics 13, Hőgye, Tadics 12/6, Garamvölgyi 2, Neuwirth 3/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics
Kipontozódott: Buljevics (35.), Chambers (40.)

Isiah Philmore derékbántalmak miatt már a vasárnapi, soproni összecsapást kihagyta, így Balogh Máté mellett még több szerepe lett a palánkok alatt James Dickey-re.

Mindent összevetve nem várt könnyű negyven perc az Albára, hiszen vendégei még hajtanak az alapszakaszban a dobogó harmadik fokára. Ettől függetlenül beragadt a rajtnál a DEAC, amikor formás akció végén Balogh Máté szerezte a hazaiak első kosarát, majd ezt megtoldották hatékony védekezést bemutatva, és újabb pontokat szerezve Anthony Roberts triplájából. Roberts ezt követően is folytatta remeklését, zsinórban három hármast elsüllyesztve, 13-3. Ezután ugyan próbálkoztak a hajdúságiak, de kísérleteikbe több hiba csúszott, így nem véletlen, hogy a kreatívabb, és pontosabb játékot nyújtó Fehérvár biztos előnyt kovácsolt a negyed végére.
A második tíz percet a vendégek kezdték valamivel jobban, de Balogh Máté közeli kosara némileg lelohasztotta lelkesedésüket, 27-19. Majd Djordje Drenovac három pontosa, és Andre Williamson büntetői hozták közelebb a fekete mezeseket, akik nyomban két pontra megközelítették az Albát, 30-28. Nyílttá vált a csata, miután egy távoli dobással Tadija Tadic kiegyenlített, 33-33. Innentől aztán a nagyszünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de hatpontos előnnyel, elégedettebben a házigazdák mehettek pihenőre.
A harmadik negyed gyors kosárváltásokkal indult, ám Vojvoda Dávid és James Dickey pontjai oldottak a feszültségen, 54-44. Úgy tűnt, hogy csak pillanatnyi megtorpanásnak voltunk tanúi a szünet előtt, mert határozottan, és keményen védekezett az Alba, amely fokozatosan növelte előnyét. Drenovac kosarai tartották a lelket túloldalon, de ezzel együtt állandósult a kék-fehérek tíz pont feletti vezetése.    
A záró tíz percben még jobban kinyílott az olló, az Alba láthatóan éles maradt, és csupán Deon Edwin volt az, aki az ellenfél részéről felvette velük a kesztyűt. A találkozó legszebb jelente Dickey-Barnett duó alley-up-ja volt, kézben volt a meccs, melynek hajrájában már bedobta fiataljait is Alejandro Zubillaga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában