Női labdarúgás

2024.03.16. 17:23

Fölényes felcsúti győzelem a vármegyei rangadón (galéria)

Kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia FC a Fehérvár FC ellen a Simple Női Liga NB I 15. fordulójában.

Ellenállhatatlanok voltak a felcsúti lányok

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A sereghajtó Fehérvár FC az életben maradásért küzd az NB I-ben, míg vármegyei riválisa a Puskás Akadémia FC a dobogóért harcol, így parázs csatának ígérkezett a két fél március 16-án, szombaton rendezett mérkőzése.

A felcsútiak már az ötödik percben előnybe kerülhettek volna, de Melana Szurovceva lövését Terestyényi Anna védeni tudta. A mezőnyfölényben játszó hazaiak aztán a fehérorosz játékos tökéletesen passzolt a gólvonalnál ólálkodó Tamók Rebekához, aki közelről a hálóba lőtt úgy, hogy a labda egy vendég játékoson is megpattant, 1-0. Hamar jöhetett volna az egyenlítés, Ramor Korinna a középkezdés után ziccerbe került, de Dannback Emilia lábbal hárított, egy perccel később pedig már Szemán-Tóth Barbara duplázta meg a Puskás előnyét, 2-0. A 20. percben aztán már három volt a különbség, Melana Szurovceva is feliratkozott a góllövők közé, miután átemelte a kifutó kapust, 3-0.

A Puskás Akadémia bár már hárommal vezetett nem lassított: négy perccel a harmadik találat után Tuza Petra nézte meg magának a hosszú felsőt és éles szögből be is vette a kaput, 4-0.

A fölényes első félidő után a második játékrész nem hozott sok izgalmat, a 60. percben Tamók Rebeka is betalált, s bár ezután még mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ezzel a góllal beállította az 5-0-s végeredményt. Érdekesség, hogy a 70. percben pályára lépett a Puskás Akadémiában Mayer Zsófia, aki hosszú idő után térhetett vissza a pályára.

A Puskás Akadémia ezzel a sikerrel 14 mérkőzésen 33 pontot szerzett és egy ponttal marad csak el a 15 meccsnél járó MTK mögött a negyedik helyen. A Fehérvár FC helyzete azonban egyre kilátástalanabb, hiszen továbbra is öt pont hátrányban van a 10., még bennmaradást érő helyen álló Soroksártól, amely egy találkozóval kevett játszott.

 

Puskás Akadémia FC – Fehérvár FC 5-0 (4-0)
Felcsút, Puskás-pálya, Vezette: Kalmár Petra

Puskás Akadémia FC: Dannback, Palakovics, Harmat, Pécsi, Szemán-Tóth, Tamók, Szurovceva, Sinka, Helmeczi, Nagy L., Tuza. Vezetőedző: Halászi Kinga
Fehérvár FC: Terestyényi, Ramor, Zuggó, Czvetnics, Szabó E., Szabó B., Jánosi, Földvári, Jánoska, Szombati, Simon. Vezetőedző: Androka Péter

Gól: Öngól, Szemán-Tóth, Szurovceva, Tuza, Tamók
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában