Női röplabda

2024.03.16. 18:30

Felemás mérkőzés után előnyben a Vasas Óbuda

Az első szett még megvolt, ezután is volt még remény, de a Vasas Óbuda érvényesítette a papírformát és 3-1-re legyőzte a MÁV Előre Foxconnt a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén.

Szabó Róbert

Nem sikerült a bravúr a Vasas Óbuda otthonában a MÁV Előre Foxconnak

Fotó: Vasas Röplabda / Facebook, archív

A Fatum-Nyíregyháza elleni óriási feltámadás továbbjutást ért a MÁV Előre Foxconn női csapatának a röplabda Extraliga rájátszásának negyeddöntőjében, a feladat azonban nem ígérkezett egyszerűnek az elődöntőben. A legjobb négy között a címvédő Vasas Óbuda a székesfehérváriak ellenfele, a három nyert mérkőzésig tartó párharc első összecsapását pedig a fővárosiak otthonában rendezték.

Nagyszerűen kezdett a Loki, 6-6-ig még a Vasasnál volt az előny, ekkor azonban egy 5-1-es szakasszal hamar négypontos lett a különbség a vendégek javára. A székesfehérváriak ezután tartani tudták az előnyt, sőt 22-14-nél már nyolccal vezettek. Ekkor úgy tűnt az angyalföldiek feltámadnak, visszajöttek négy pontra, de a szettet így is a MÁV Előre nyerte, 19-25.

A második játszmára aztán megérkezett a pályára a Vasas, ellentmondást nem tűrő játékkal hamar 20-9-re elhúzott. A MÁV Előre Foxconn ezután próbált visszakapaszkodni, de így is simán elbukta előnyét, 25-15.

A harmadik felvonásban ismét jól kezdett a székesfehérvári együttes, úgy látszott nem törte le az elbukott második szett a lányokat, 11-5-nél hattal is vezettek. Ekkor azonban a Vasas szép lassan megindította felzárkózását, 14-14-nél egyenlített, majd 18-18 után folyamatosan kezében tartotta az irányítást. Bár többször is volt egy pont a két csapat közt, a lépés az angyalföldieknek jött jobban ki, 25-23.

A negyedik szettben végül már nem volt kérdés, hogy a Vasas Óbuda szeretné rövidre zárni az első találkozót, 22-8-ra is vezetett, a MÁV Előre pedig nem tudott felzárkózni, 25-11-re elbukta a játszmát és a mérkőzést is 3-1-re.

A két gárda legközelebb március 21-én 19.00 órától csap össze a VOK Sportcsarnokban a párharc második mérkőzésén.

Vasas Óbuda – MÁV Előre Foxconn 3-1 (19, -15, -23, -11)
Budapest, Folyondár Vasas Sport és Táncközpont, Vezette: Varjasi, Ujházi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában