Atlétika fedett pálya

2024.03.12. 17:19

Ezüstös csapatok, két egyéni bronz

A budapesti U14-es és az U16-os összetett bajnoksággal zárták a honi atléták a fedett pályás szezont. Az ARAK fiataljai négy érmet gyűjtöttek.

Ferencz Balázs

Az U14-es arakos fiúk (balra) ezüstérmet szereztek

Fotó: Ambrus László

Az ARAK U14-es csapatai ezüstérmet szereztek, míg egyéniben Molnár Zulejka és Farkas Zalán bronzérmet nyertek.
A BOK-csarnokban  a négy érem mellett két negyedik és két ötödik helyet zsebeltek be az arakosok.
A 12-13 évesek először szerepeltek országos bajnokságon. Farkas Zalán a "B" verzió számaiban teljesített kiemelkedően. A legtöbb pontot gátfutásban és ötösugrásban szerezte. A végelszámolásban a harmadik helyet csípte el. 

Farkas Zalán a gát felett
Fotó: Ambrus László


Az "A" változatban nem sok kellett volna az újabb dobogóhoz Grosz Zsombornak, aki negyedik lett. A mezőny leggyorsabb gátasa címmel vigasztalódhatott. 
Egyéniben a tizenharmadik helyen záró Gyovai Gergely a "C" verzióban gyűjtött sok pontot a csapatnak. Az ARAK fiú triója így az összetett verseny második helyén zárt. 

A lányok is kitettek magukért. Molnár Zulejka a "B", azaz az inkább futószámokat tartalmazó változatban lépett dobogóra. Kiegyensúlyozottan teljesített, a gátfutásban negyedik, ötösugrásban harmadik, 200 méteren harmadik és a 800 méteren negyedik helyezést ért el. 

Molnár Zulejka robog a cél felé
Fotó: Ambrus László

Edzőtársa, Szabó Niobé megnyerte a 200 métert kiváló, 27.57-es eredménnyel, amivel összesítésben a negyedik helyre kapaszkodott. 
A lányok "A", inkább ugró változatában Zsédely Liza és Képli Zsanett is jeleskedett. A hetedik valamint a tizenegyedik helyezést érték el.
A négypróba "C" változatában szerzett sok pontot Balázsik Jázmin és Vasi Sára. Így az ARAK mindkét csapata a huszonöt csapatos bajnokság első ötödében végzett. A Molnár Zulejka, Zsédely Liza és Balázsik Jázmin alkotta trió - akárcsak a fiúk - a második, míg a Szabó Niobé, Képli Zsanett Vasi Sára hármas az ötödik pozícióban zárt. Az érmes csapatok edzői Babos Rita, valamint Leiner Viktória és Skoumal Péter.

Az U14-es lány csapat (balra) ezüstérmet szerzett
Fotó: Ambrus László

Az U16-os lányok mezőnyében a Zsigmond Emma, Pallos Gréta és Petró Vivien összeállítású arakos csapat szintén ötödik lett. Egyéniben a tizennegyedik helyen zárt Zsigmond Emma volt a legeredményesebb fehérvári.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában