Vízilabda

2024.03.20. 20:42

A második félidőben döntött a Dunaújváros

A MOL női Ob I. 14. fordulójában a DFVE vízilabdacsapata a BVSC-Zuglót fogadta szerda este.

Beke Zsombor

Fotó: Laczkó I. / DH

A legjobb négy közé jutásért folytatott harcban fontos mérkőzést játszottak a felek Dunaújvárosban, a hétvégén a zuglóiak a győzelmükkel feljöttek a harmadik helyre megelőzve Vad Lajos együttesét.

Ennek szellemében az első hazai gólra még egy percet sem kellett várni, Jonkl Csenge talált be, de a folytatás nem igazán alakult jól. Mészáros-Farkas egalizált, 1-1, sőt nem sokkal később már a vendégek vezettek, Fekete Flóra juttatta előnyhöz az övéit, 1-2. Négy és fél perccel a negyed vége előtt Kardos egyenlített, de emberelőnyből Ármai talált be, 2-3.

Fontos volt a jó kezdés a második játékrészben, erről pedig Mahieu gondoskodott, szép centergólt szerzett, 3-3. Kihagyott helyzetek mindkét oldalon, aztán Fekete fórból eredményes volt. A nagyszünet előtt szerencsére sikerült egyenlítenie a Dunaújvárosnak, a sérüléséből visszatérő Garda köszönt be, 4-4.

A csapatkapitány a fordulást követően is az élre állt, fél perc alatt betalált ismét, így hosszú idő után ismét vezetett a DFVE, 5-4. Összekapta magát Vad Lajos gárdája, Dobi révén már kétgólos előnyre tett szert, Kolárová válaszolt, de Dobi se hagyta annyiban, 7-5. A negyedik negyed elején Horváth szerzett két fontos gólt, ezek megadták az alaphangot, innentől kezdve már csak a különbség volt a kérdés. A végére kinyílt az olló, a DFVE 11-6-ra nyert.

DFVE – BVSC-Zugló 11-6 (2-3, 2-1, 3-1, 4-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában