A Vidi női csapata pontokra hajt itthon

2024.03.22. 14:15

A jó mozzanatokból merítenek erőt

A nehézségekkel küzdő Haladás Viktória alakulatát fogadja szombaton 11 órakor az NB I-ben sereghajtó Fehérvár FC labdarúgócsapata a Simple Női Liga 16. fordulójában, míg a dobogóért harcoló Puskás Akadémia FC a DVTK vendége lesz.

Ferencz Balázs

Szabó Bernadett pontos játékára szükség lesz a Haladás ellen

Fotó: Kricskovics Antal

A Vidi női együttese három tavaszi bajnokiján 12 gólt kapott, és egyet sem lőtt. Nehéz helyzetben van a Fehérvár FC, melyből kiutat csak az jelenthet, ha elkapja az anyagi gondokkal küszködő Haladást. 
Romanoczki Kármen, Kántor Krisztina és Tóth Alexandra felépültek sérüléseikből, hadra foghatóak. 
– Tudjuk, hogy milyen fontos mérkőzés lesz ez számunkra. Egyre kevesebb forduló van vissza a bajnokságból, muszáj pontot, sőt, pontokat szereznünk – jelentette ki Szabó Bernadett, a fehérváriak középpályása. – A szegedi 6-0-s vereség után nagyon megingott a csapat, rossz  eredményt értünk el, nem erre számítottunk. Magunk alatt voltunk. A Puskás Akadémia jobb játékerőt képviselő csapat, s ugyan 5-0-ra kikaptunk, de nem volt annyira rossz a játékunk. Volt egy rövidzárlatunk, de voltak olyan dolgaink, amelyekből tudunk építkezni, és át kell mentenünk a Haladás elleni meccsre is. Erőt kell merítenünk ezekből, mert ha nem, akkor nem marad már motivációnk. Nagyon fontos, hogy a labda nélküli játékunk stabil legyen. Ha előrefelé nem vagyunk eredményesek, akkor ne kapjunk gólt. Felcsúton például a második félidőben szervezetten futballoztunk és kompaktak tudtunk maradni. Együtt tudtunk mozogni és védekezni. Ez elengedhetetlen lesz szombaton is. Nincs sok ziccerünk, így ami adódik, gólra kell váltanunk. Az előttünk álló Budaörs döntetlent játszott a Haladással a tavaszi első fordulóban, ez egy támpont lehet számunkra. Hogy igenis, mi is esélyesek lehetünk velük szemben. Muszáj erősebbnek lennünk, mutatnunk kell, hogy győzni akarunk! - mondta Szabó Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában