Az FKC trénere látja a fejlődést

2024.03.20. 11:24

A győri edző is dicsérte az Albát

A várakozásoknak megfelelően elvitte a pontokat a Győri Audi ETO KC a Köfém csarnokból, de az Alba Fehérvár KC fiatal együttese a 31-27-es vereség ellenére is felvették a harcot a K&H Liga női kézilabda NB I 23. fordulójából előrehozott találkozón.

Ferencz Balázs

A félidőben csak öt góllal vezetett a Győr Afentaler Sáráék ellen

Fotó: Fehér Gábor

Az edzőváltás előtt álló Győri ETO KC kispadja mellől utoljára dirigált az Urlik Kirkely távozása után beugró Kun Attila, március 22-től a svéd Per Johansson lesz a zöld-fehérek vezetőedzője.

- Ezen a mérkőzésen a tempó dominált. Gratulálok a fehérvári csapatnak azért, hogy végig ilyen tempóban tudott játszani - vélekedett Kun Attila, a győriek megbízott trénere a találkozót követően. - Az idő múlásával aztán nem volt lehetősége rá, hogy ugyanannyit cseréljen, mint ahogy én forgattam a csapatot, a végére kezdett fáradni az Alba. Mi az első félidőben sokat hibáztunk, sok ziccer volt, amit gólra lehetett  volna váltani. A kapus, Tóth Nikolett teljesítménye is szenzációs volt ebben az időszakban. Próbáltam a csapatot úgy forgatni, hogy mindenki azonos játéklehetőséget kapjon. Valamint próbáltam játszatni a saját nevelésű fiataljainkat, ami egészen jól sikerült. Éltek a bizalommal. Nagyon jó tempójú és nagyon jól felkészített Fehérvár ellen tudtunk nyerni. 

Kun Attila beszélt érzéseiről jelenlegi feladatai kapcsán is.

- A felnőtt csapat stábjában dolgoztam már négy éven keresztül. A jelenlegi munkám mellett mindig megtiszteltetés, ha ezekkel a lányokkal is dolgozhatom. Nagyon szeretek velük dolgozni, de nem az az álmom, hogy felnőtt csapatnál legyek vezetőedző. Az akadémia vezetése az én munkám, a gyerekekkel való foglalkozás. Annak örülök, és akkor érzem jól magam, ha a fel tudom adni a felnőtt keretbe az olyan játékosokat, mint Varga Dalma.

A megemlített 17 éves Varga Dalma két gólt dobott az FKC-nek. 

- Az elején sokat hibáztunk, de ahogy telt az idő a lerohanásokkal tudtunk nagyobb különbséget kiharcolni. Minden egyes perc, amit a felnőtt csapatban tölthetek, fantasztikus élmény, szeretnék egyszer a keret tagja lenni. Gyorsabb játékot játszik a felnőtt, mint mi az akadémián, de úgy gondolom, tudtam tartani a lépést - mondta Varga Dalma.

A fehérváriak vezetőedzője, Horváth Roland a 16 gólos vereség ellenére is látott pozitívumokat a csapat játékában.

- Gratulálok a Győrnek a győzelemhez, nem volt kétséges ezen a meccsen, hogy ki nyer. Az volta a célunk, hogy tudjunk olyan periódusokat produkálni egy ilyen szintű csapat ellen, melyek mutatják, hogy előreléptünk - értékelt Horváth Roland. - Rosszul kezdtünk, aztán jobban kézilabdáztunk. Egy kicsit olyan érzésem van, hogy elkezdték elhinni, hogy képesek azokra a dolgokra, amiket megbeszéltünk. Öt gól volt a különbség a szünetben, aztán számítottam rá, hogy a folytatásban fel fognak minket őrölni. Kétes érzéseim vannak ilyenkor. Egyrészt láthatom, hogy miben fejlődünk - kicsit olyan a munkám, mint Attilának a győri akadémián, nagyon fiatal játékosokkal dolgozom, csak az NB I-ben. Nem vettek ők még komolyan hasonló csatákban. Ezek a tanulópénzek. Látom azokat a fejlődési szinteket, amik mutatják, hogy talán jó kézilabdázókat tudunk mi itt nevelni. Tóth Niki nagyon jól védett az első félidőben, majd a második félidőben szánt szándékkal akartam lehetőséget adni az új kapusunknak. Dolgozunk, dolgozunk, dolgozunk tovább, fognak még ezek a lányok örömet okozni ebben a csarnokban.

Tóth Nikolett egy félidőt kapott, hétméterest és ziccereket is fogott. 

- Gratulálok a Győrnek. Epizódszerepekből jól tudtunk kijönni, de teljesen más tempót játszunk. Nekünk nem ezekre a meccsekre kell koncentrálnunk, majd jövőhéten például az MTK ellen. Sok sikert kívánok az ETO-nak, nyerjék meg a Bajnokok Ligáját! - mosolygott a 33 százalékos hatékonysággal védő Tóth Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában