Tenisz

2024.02.20. 13:46

Világsztárok érkeznek Székesfehérvárra

Dominic Thiem és Richard Gasquet mellett itt lesz az egyik tavalyi döntős, Nino Serdarusic, valamint az első ATP-tornagyőztes kínai Vu Ji-ping is a március 11-17. között rendezett székesfehérvári Kiskút Openen.

Szabó Róbert

Az Egyesült Államok helyett Székesfehérvárt választotta az osztrákok világsztárja

Forrás: atptour.com

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Dominic Thiem, US Open-győztes, korábbi világranglista harmadik teniszező úgy tervezi a márciusát, hogy nem utazik el az Egyesült Államokba az év első két ATP 1000-es versenyére, hanem helyette Európában versenyez salakpályán. Így merült fel, hogy ott lesz a székesfehérvári Kiskút Openen, ami most hivatalossá vált, hiszen kiderült kik azok, akik megmérettetik tudásukat a március 11-17. közt rendezett tenisztornán.

A Kiskút Open nevezői között a sztárok mellett magyarokat is megtalálunk
Forrás: Magyar Tenisz Szövetség / Facebook

Az osztrák sportolón kívül Richard Gasquet is leadta nevezését a Kiskút Tenisz Klub által szervezett viadalra. A 37 éves francia igazi veteránnak számít, 2002-ben vált profivá, legjobb eredménye a világranglistán pedig a 7. hely volt még 2007-ben. Pályafutása során 16 alkalommal örülhetett tornagyőzelemnek az ATP Touron – legutóbb 36 évesen, 2023-ban Aucklandban –, míg a mérkőzéseket tekintve 602 alkalommal hagyta el nyertesen a pályát.

Thiem és Gasquet mellett olyan tehetségek is neveztek, mint a jordániai Abedallah Shelbayh, aki tavaly érdekelt volt a legjobb fiataloknak rendezett ATP Next Gen Finals-ön. Mellette itt lesz Vu Ji-ping is, aki 2023 februárjában a dallasi 250-es viadal megnyerésével az első kínai játékos lett, aki tornagyőzelmet aratott az ATP Touron. 

A tavalyi döntősök közül Nino Serdarusic ezúttal is elindul a versenyen, a selejtezőben kezdi meg a küzdelmeket.

A nemzetközi sztárok mellett a hazai teniszezők közül Piros Zsombor és Valkusz Máté biztosan ott lesz a Kiskút Openen, de a szervezőknek lehetőségük van a főtáblára és a selejtezőbe is szabadkártyát kiosztani, így vélhetően több magyarnak is szurkolhat majd a közönség.

Piros Zsombor idén is ott lesz a Kiskút Openen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap, archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában