Tenisz

2024.02.02. 10:53

Grand Slam-tornagyőztes világsztár érkezhet Székesfehérvárra

Ad magának még egy esélyt a korábbi US Open-bajnok teniszező, Dominic Thiem, aki márciusban a székesfehérvári ATP Challenger-tornán is ott lehet.

Szabó Róbert

Kalifornia helyett Székesfehérvárra készül Dominic Thiem

Forrás: atptour.com

Dominic Thiem pár évvel ezelőtt 2018 és 2020 között az egyik legjobb férfi teniszezőnek számított. A világranglistán ekkor érte el legjobb, 3. helyezését, amihez nagyban hozzájárult, hogy 2020-ban kétszettes hátrányból legyőzte Alexander Zverevet a US Open döntőjében. Ezt követően azonban motivációs problémákkal, sérülésekkel és önbizalomhiánnyal is küzdött.

Az osztrák teniszező az elmúlt időszakban már teljesen felépült, és a motivációja is visszatért, azonban korántsem tudja hozni a régi formáját, a világranglistán is csak a 92. helyen jegyzik. Emiatt egy utolsó esélyként tekint 2024-re, amelynek végére szeretne ismét a legjobb 50 közé kerülni, s ha ez nem sikerül, akkor lehetséges, hogy visszavonul a profi játéktól.

– Két év telt el a sérülésem óta, 2022-ben a 100. hely környékén zártam az évet, tavaly a 98. voltam. Amennyiben ismét 100 körül zárnék újra kell gondolnom vajon megéri-e még ez az egész – magyarázta Thiem, majd hozzátette, nyomot hagy benne, hogy két éve nem ott van a ranglistán, ahol szeretne lenni.

A teniszező arról is beszélt az osztrák Der Standardnak, hogy olyan dolgokkal kellett szembesülnie, amivel jó ideje már nem. Többek közt ilyen volt az is, hogy aggódnia kellett azon, vajon felkerül e egy-egy verseny főtáblájára.

– Sosem a pénzért csináltam. Nem az a fajta ember vagyok, aki sokra tartja a pénzt, hogy őszinte legyek, ez az egész egyáltalán nem érdekel – mondta Thiem, aki az ausztráliai túra után Ausztriában készül az osztrákok Írország elleni Davis-kupa-párharcára.

Annak érdekében, hogy játékát stabilizálni tudja, és a világranglistán értékes pontokat szerezzen a tervek szerint a teniszezők márciusi észak-amerikai túrája helyett Challenger-versenyeken fog elindulni.

– Székesfehérvár, Zadar és Nápoly – vágta rá Thiem arra a kérdésre, melyik versenyeken tervez részt venni márciusban. Hozzátette, ezzel ismét közelebb kerülhetne a legjobb 70-hez a világranglistán amivel könnyebben tudna tervezni az ATP Touron. Kiemelte, már keresi az új edzőjét, azonban azt leszögezte, nem egy sztáredzővel tervezi a jövőjét.

A Kiskút Open ATP Challenger-tornát először 2023-ban rendezték meg, amelyet a tavalyi ATP Next Gen Finals győztese, Hamad Medjedovics nyerte. A 2024-es versenyt  március 11. és 17. között rendezik majd a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klubban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában