A nyári felkészülés rajtjára felépülhet Bojtos Beáta

2024.02.28. 16:24

Súlyos sérülést szenvedett a fehérvári kézis lány, megműtötték

29-24-es vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata az NB I legutóbbi fordulójában, Békéscsabán. Ráadásul a fehérváriak elvesztették szélsőjüket, Bojtos Beátát is, aki Achilles-ín szakadást szenvedett.

Ferencz Balázs

Bojtos Beáta (jobbra) az idei szezonban már nem riogathatja a kapusokat

Forrás: Kricskovics Antal

– Napról-napra jobban vagyok. Kedden nagyon fájt a lábam, áttették a gipszből egy speciális rögzítőbe. Vannak néha fájdalmaim, de a fájdalomcsillapító sokat segít – mondta már mosolygós hangon az Alba FKC 21 éves balszélsője. Bojtos Beáta a Békéscsabai Előre NKSE elleni, idegenbeli bajnokin esett össze a második félidő derekán, ölben kellett levinni a pályáról. Elszakadt az Achilles-ína.
Dr. Balogh László műtötte a fehérvári szélsőt, másfél órán át tartott a beavatkozás.

– Három hétig feküdnöm kell, majd ugyanennyi időn keresztül kell járógipszet viselnem. Azt követően kezdődhet a rehabilitáció. Ha minden jól megy, akkor talán a következő szezon nyári felkészülését már el tudom kezdeni időben. Igazából vannak kételyeim, de reméljük, hogy így lesz – mondta Bojtos, aki magáról az esetről is mesélt. 
– Indultam volna vissza a saját kapunk elé, senki nem volt körülöttem. A bal lábam volt hátul, éppen, hogy elindultam, hallottam egy hatalmas durranást és úgy éreztem, mintha tiszta erőből belém rúgtak volna. Ott rögtön tudtam, hogy mi történt, biztos voltam benne, hogy elszakadt az Achilles-em. Az adrenalin dolgozott bennem húsz percig még, aztán kezdett fájni, de nem sírtam, nem volt olyan erős, hogy belehaltam volna a fájdalomba. 

Hosszú volt az út hazafelé Békéscsabáról Bojtos Bea számára, a sérülés viszontagságai mellett a csapat sikertelenségével is meg kellett küzdenie, a kiesőjelölttől kaptak ki.
– Persze, vannak hibák a játékunkban, de ahhoz képest, hogy milyen fiatal játékosokból áll a csapat, úgy érzem, nagyon jól teljesítettünk eddig. Nem okozott törést a Békéscsabán elszenvedett vereség. Sok játékidőre van szükségünk, hogy rutint szerezzünk, de igyekszünk kijavítani a hibákat. Jó a kohézió a csapaton belül, ez és a fiatalos lendület vihet minket előre a folytatásban.

A válogatott-program miatti szünetben az FKC tervezi, hogy felkészülési mérkőzést vív, de minden bizonnyal előrehozzák majd a Győri ETO elleni, március 19-re tervezett bajnokit is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában