Labdarúgás

2024.02.06. 15:39

Pécsi Ármin: Régóta vártam, és dolgoztam ezért a lehetőségért

Ősszel még Csákváron remekelt, februárban már az NB I-ben debütált a Puskás Akadémia 18 esztendős, saját nevelésű kapusa.

Szabó Róbert

Pécsi Ármin (balra) már a Puskás Akadémiánál is bizonyíthat

Forrás: puskasakademia.hu

Nem sok fiatal kapus mondhatja el magáról azt, hogy már 18 évesen debütált az NB I-ben. Legutóbb talán Megyeri Balázsnak sikerült hasonló, még 2009-ben a Ferencváros színeiben, de ő akkor már 19 éves volt. Most Pécsi Ármin érdemelte ki a bizalmat, aki a hétvégi, Paks-Puskás Akadémia bajnokin kapta meg a lehetőséget Hornyák Zsolttól, hogy élvonalbeli mérkőzésen bizonyíthassa tudását a felcsútiak kapujában. Erről beszélgettünk a fiatal kapussal.

Az őszi szezonban berobbant Csákváron, alapemberré vált az NB II-ben. Hogy értékelné ezt a fél évet?

Szerettem volna a legjobbamat nyújtani, hogy minél több játéklehetőség miatt a lehető legtöbbet tudjak fejlődni. Emellett a csapatnak is segíteni akartam. Úgy érzem ez egész jól sikerült, és elértem a célom, hiszen sokat fejlődtem.

A jó teljesítmény visszarendeléssel járt, a felkészülést a Puskás Akadémiánál töltötte. Milyen érzés volt a Vancouver Whitecaps elleni mérkőzésen játszani? Hogy értékeli ezt az időszakot?

Mindig a Puskás Akadémiánál töltöttem a felkészüléseket, így a legutóbbit is. Az edzőtábor ismét remek volt, jó körülmények közt tölthettük el ezt az időszakot, amely minden szempontból jól sikerült. Nagyon örültem amikor megtudtam, hogy kapok egy mérkőzést, hiszen előtte nem nagyon játszottam, csak pár alkalommal álltam be. A legfontosabb az volt, hogy megmutathassam mit tudok, és megháláljam a lehetőséget.

A tavaszi szezon első, Paks elleni bajnokiján aztán jött a mégnagyobb öröm.

Igen, nagyon örültem annak, amikor megtudtam, hogy szerepet kapok a vasárnapi bajnokin. Már régóta dolgoztam azért, hogy elérjem ezt, és régóta vártam is erre. Jó érzés volt az NB I-ben pályára lépni.

Az első félidő végén a korábbi NB I-es gólkirály, Hahn János lehetőségét kellett hárítania.

Próbáltam követni a beadást, és egy gyors mozdulattal sikerült úgy belekapnom a labdába, hogy a kipattanót ne tudja a kapuba juttatni. Talán mondhatom, hogy egy kis szerencsém is volt annál a szituációnál, de sikerült elérnem a célom és megakadályozni, hogy gólt szerezzen.

A munka viszont nem áll meg, szerdán már a Zalaegerszeget fogadja a Puskás Akadémia. Mit vár a találkozótól?

Azt még nem tudom, hogy én fogok-e védeni, de nem lesz könnyű dolgunk. Ezt mutatja az is, hogy a Zalaegerszeg a hétvégén győzni tudott a Fehérvár ellen. Ami biztos, hogy jól kell játszanunk és a helyzeteket jobban ki kell használnunk, mint ahogy azt tettük a Paks elleni mérkőzésen. Emellett fontos, hogy jobban figyeljünk a pontrúgásokra és a védekezésekre is, ha otthon szeretnénk tartani a három pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában