Labdarúgás

2024.02.23. 11:00

Nyerőember lett az Európa-ligában a Puskás Akadémia-nevelés

Szoros mérkőzésen, végül hosszabbításban 3-2-re nyert a Freiburg a Lens ellen, így továbbjutott az Európa-liga legjobb 16 csapata közé. A mérkőzésen kulcsszerepet vállalt a Puskás Akadémiában nevelkedő Sallai Roland.

Szabó Róbert

Sallai Roland (22) az utolsó pillanatokban is villant

Forrás: scfreiburg.com

A párharc első mérkőzése 0-0-s döntetlennel zárult, így a visszavágóra maradt az, hogy eldöntsék a felek melyikőjük lehet ott a második számú európai kupasorozat legjobb 16 csapata között. 

A francia Lens kezdett jobban, az első félidő végére már kétgólos előnyben volt David Pereira da Costa, valamint Elye Wahi találataival. A fordulás után aztán magasabb fokozatra kapcsolt a Freiburg, amely előbb szépített, majd a rendes játékidő ráadásának második percében egyenlített Sallai Roland révén, így kiharcolta a hosszabbítást. A magyar válogatott, korábbi Puskás Akadémia játékos duplájával életben maradtak a német együttes továbbjutási reményei, amelyek aztán valóra is váltak, hiszen Michael Gregoritsch 99. percben szerzett góljával 3-2-re diadalmaskodtak.

Sallai Roland a teljesítményével bekerült azon négy játékos közé, akit az UEFA Európa-liga szervezői jelöltek a hét játékosa címre, amiről a szurkolók döntenek. Szavazni ide kattintva tudnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában