Kosárlabda

2024.02.25. 20:38

Nem kezdtek jól Vojvodáék

Két vereséggel indította az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar férfi kosárlabda válogatott.

Vojvoda Dávid mindkét válogatott meccsen nyolc pontot jegyzett

Forrás: hunbasket.hu

Elkezdődött a 2025-ös kosárlabda Eb selejtezői, amelyben a magyar válogatott a B jelű négyesbe került Törökországgal, Olaszországgal és Izlanddal. A mögöttünk hagyott héten utóbbi két nemzeti csapat ellen lépett pályára hazánk, Vojvoda Dáviddal, az Arconic-Alba Fehérvár játékosával a soraiban, kevés sikerrel.

A sorozat az izlandiak ellen indult csütörtökön. Az első félidő végére négypontos előnyt sikerült kiharcolniuk Vojvodáéknak, amelyből kettőt a harmadik felvonásban ledolgozott a házigazda Izland. Az utolsó negyedben aztán egy hármassal kezdett Magyarország, de a folytatásban a hazaiak egy 12-0-s szakasszal már 61-52-re vezettek. Végül öt pontra sikerült felzárkóznia a magyaroknak, 70-65.

Az olaszok nehezebb falatnak ígérkeztek, az első félidőben azonban olyannyira sikerült tartani velük a lépést, hogy egy ponttal a mieink vezettek. A fordulás után aztán minden eldőlt, Olaszország 28-9-re megnyerte a harmadik negyedet, a mérkőzést pedig 83-62-re.

Vojvoda Dávid az Izland elleni összecsapáson nyolc pontot és két lepattanót hozott össze, míg az Olaszország elleni találkozón szintén nyolc pontot dobott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában