Fordítani tudott a Nyíregyháza

2024.02.03. 20:46

Lecsúszott a dobogóról a MÁV Előre, negyedik lett

A női röplabda Extraliga alapszakaszának záró, 14. fordulójában a MÁV Előre Foxconn csapata biztosnak látszó győzelmet engedett ki a kezéből. A kék-fehérek kétszettes előnyét ledolgozta a Fatum-Nyíregyháza, és ez a Loki dobogós helyezésébe került.

Káldor András

Dvoracek mindent megtett a fehérvári sikerért, de így is vereséggel zárt csapata

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

FATUM-Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 3:2 (-15, -14, 15, 19, 10)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 420 néző.

FATUM-Nyíregyháza: Galvao 3, Jeremic 19, Lászlop 4, Kocic 21, Szabó L. 8, Carabali 11. Csere: Tóth F. (liberó), Földi 1, Tóth D., Antivero. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

MÁV Előre Foxconn: Orosz 6, Michalewicz 10, Markovic 7, Andersson Isa 8, Dvoracek 19, Pallag 12. Csere: Kovács E. (liberó), Király-Tálas, Matos Duran 4. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Ahhoz, hogy az alapszakaszban minél előkelőbb helyen végezzen a fehérvári együttes nyerni kellett volna Lukasz Przybylak tanítványainak a Nyírség fővárosában. Erre minden esélyük megvolt, mivel úgy kezdték a találkozót, ahogy előzetesen eltervezték. Álomszerű volt az első két játszma, állva hagyták vendéglátóikat, akik nem nagyon találtak rajtuk fogást. A harmadik etapban azonban megtorpantak a kék-fehérek, a házigazdák szurkolóik biztatása mellett egyre jobban elkapták a fonalat, és folyamatosan hatpontos előnyt kovácsolva hozták a rész győzelmet. A folytatás sem ígért túlságosan sok biztatót, mivel végig a Nyíregyháza vezetett, bár tapadt rájuk a MÁV Előre, és a hazaiak az első szettlabdájukat értékesítve kiharcolták a mindent eldöntő ötödik felvonást.   

A záró szettben 5:5-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a térfél cserénél már három ponttal vezetett a FATUM. Ráadásul védekezésük komoly gondot jelentett a fehérváriaknak, a Nyíregyháza végül öt fontos sánccal megnyerte a rangadót, így Loki a nem tudta megtartani dobogós helyét, és a negyedik helyen végzett.

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, minőségi, agresszív röplabdával. Kontrolláltuk a helyzetet, a harmadik szettben azonban egy pillanatra dekoncentráltak lettünk, és annak a játszmának az elvesztése nagy hatással volt az önbizalmunkra. Ezt követően hiányzott az a fegyelmezettség, ami az elején megvolt. Ez végül sokba került. – fogalmazott Lukasz Przybylak a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában