Tenisz

2024.02.05. 14:18

Két győzelem a hétvégén Stollártól, főtáblára jutott Mumbaiban

Főtáblára jutott a Mumbaiban rendezett WTA 125-ös versenyen Stollár Fanny, a Kiskút TK játékosa.

Az első selejtezős mérkőzését szetthátrányból nyerte meg Stollár

Forrás: Zádor Péter archív

A 25 esztendős teniszező hatodik kiemeltként vágott neki a torna selejtezőjének, amelynek első körében a brit Naikhta Bains ellen lépett pályára szombaton. Stollár jól kezdett az első szettben, 5:4-nél két játszmalabdája is volt fogadóként, de egyiket sem tudta kihasználni, ami meg is bosszulta magát, hiszen elveszítette saját adogatását, ellenfele pedig 7:5-re lezárta a felvonást.

A pihenő után Stollár fejben még nem volt a pályán, hamar 3:0-t mutatott az eredményjelző Bains javára, viszont 4:4-nél sikerült egyenlítenie a magyar lánynak, aki ezután hozta az adogatásait, 6:5-nél pedig elvette ellenfeléét, így 7:5-re megnyerte a második játszmát és egyenlített. A harmadik felvonásban végül már nem volt kérdés, 2:1-nél, majd 4:1-nél is brékelt, így végül 5:7, 7:5, 6:1-re behúzta az összecsapást.

A selejtező második körében a dél-koreai Park Szohjon várt Stollárra vasárnap. Egy gyors oda-vissza brék után mindkét fél simán hozta az adogatásait. A fordulópont aztán 4:4-nél jött, hiszen a magyar lány ismét elvette ellenfele szervagémjét míg a sajátjával lezárta a szettet, 6:4. A második játszmában aztán a dél-koreai rögtön elveszítette a saját kezdését, a Kiskút TK játékosa pedig magabiztosan játszott, 5:3-nál egy újabb brékkel meg is koronázta teljesítményét, ezzel pedig 6:4, 6:3-ra megnyerte a találkozót.

A főtábla első körében a párosban korábbi világelső, egyesben jelenleg a 150. helyen jegyzett ausztrál Storm Hunter lesz Stollár Fanny ellenfele a keddi játéknapon.

Stollár párosban is érdekelt a tornán, a brit Bains oldalán. Az első fordulóban a hazai közönség előtt játszó indiai Bhosale, Raine duó ellen léptek pályára.
Az első szettben hiába kerültek brékelőnybe, 6:3-ra elbukták azt. A másodikban aztán emeltek a játék színvonalán, és 6:2-es eredménnyel egyenlítettek.
Végül a döntő szett rövidítésben is Stollárék bizonyultak jobbnak, akik így 3:6, 6:2, 10-8-ra diadalmaskodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában