A királyiak a fináléban legyűrték a német válogatottat

2024.02.06. 15:05

Ismét a Real Madrid nyerte az utánpótlás kosártornát

Ezúttal is a korábbi rekordbajnok Real Madrid U16-os fiú együttesének sikerét hozta a tizenegyedik alkalommal megrendezett Szent István Kupa kosártorna a Gáz utcai csarnokban.

Horog László

A döntőben a Real Madrid (fehérben) 87-70-re verte a korosztályos német válogatottat

Fotó: Horog László / FMH

Tavaly tavasszal Real Madrid és az olasz Orange1 Basket Bassano vívta a finálét, ezúttal a királyiak a német válogatottal csatáztak az aranyért. A korosztályos német együttes először látogatott az eseményre, azonnal a döntőig meneteltek, rendkívül magabiztosan. A magyar válogatott mellett a Székesfehérvár névre keresztelt gárda – az Alba Fehérvár és a DKKA közös együttese – is parkettre lépett, utóbbiak bár meccset ezúttal sem nyertek, a tavalyinál összességében jobb teljesítményt nyújtottak.

A magyar válogatott az első mérkőzésen meggyőző játékkal 84-63-ra verte a viadalon először szereplő KK Probasket Tivat együttesét, majd a tavalyi döntős Bassano ellen nyertek fiataljaink 80-61-re. A német nemzeti együttes ellen nem ment ennyire jól, a válogatott 86-62-re kikapott. A helyosztók során, a bronzderbin javított Faragó Péter gárdája, 83-61-re verte az utolsó negyedre az erejével teljesen elkészülő Bayern Münchent. Fél órán át nem volt gond, azonban a végére a bajorok összecsuklottak, a záró tíz perc során 24 pontot kaptak és mindössze ötöt dobtak.

A hét albással, valamint ugyanennyi DKKA-s sportolóval felálló fehérvári egylet az első meccsen 120-77-re kapott ki a korábban egyszer már diadalmaskodó Stellazzurra Romától, a második mérkőzés még ennyire sem alakult jól, a Bayern München 112-48-as vereséget mért a Fejér vármegyeiekre. A Real Madrid elleni találkozón az eseményen újfent favoritnak számító spanyolok 128-41-re győztek. A zárónapon a 7. helyért vívott összecsapás a Tivat gárdája ellen szorosabban alakult, a délszlávok 84-62-re nyertek, a derbi a második negyedben dőlt el, amikor az exjugoszláv látogatók 29 pontot dobtak és hetet kaptak.

Az aranycsata, a Real és a német válogatott mérkőzése nívós küzdelmet hozott, az első etapban a németek voltak jobbak, 23-21-re nyertek, aztán a Real robbantott, a másodikban 30 pontot dobott 15 ellenében. A folytatásban is jobbak voltak a hispánok, akik végül 87-70-re nyertek, megérdemelten. A hazájában négyszer az év edzőjének választott Dirk Bauermann két időszakban is irányította, világversenyeken vezette a Dirk Nowitzki fémjelezte német válogatottat. Dolgozott a lengyel és az iráni nemzeti csapattal, két éve pedig Afrika Kupát nyert Tunézia csapatával. Ezúttal a tiniket dirigálta, a Bassano együttesét 83-63-ra, a Tivatot 91-53-ra verték, valamint a magyar válogatott sem okozott gondot nekik az utolsó előtti versenynapon.

- Jó döntés volt, hogy elfogadtuk a meghívást az eseményre. Színvonalas tornán vettünk részt, a csapatommal a döntőig magabiztosan meneteltünk, a Real Madrid a fináléban jobbnak bizonyult nálunk - közölte a német tréner az eredményhirdetés után.

A németek rutinos szakvezetője, Dirk Bauermann szerint jó döntés volt, hogy elfogadták a meghívást a tornára
Fotó: Horog László / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában