Labdarúgó NB I

2024.02.08. 08:03

Hornyák Zsolt: Elfordult tőlünk a szerencse

A Puskás Akadémia vezetőedzője odaszólt az NB I-es csapatoknak a Zalaegerszeg elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A játék megvan, már csak a szerencse kell

Forrás: puskasakademia.hu

Nem úgy alakult a tavaszi szezon első két mérkőzése a Puskás Akadémia számára, ahogy azt Hornyák Zsolték eltervezték. Hiába voltak egyenrangú partnerei a Paksnak, 2-1-re kikaptak az éllovas otthonában, míg hazai környezetben a Zalaegerszeg ellen vesztettek 1-0-ra úgy, hogy több nagy helyzetet is csak szerencsével úsztak meg a zalaiak. 

– A küzdőszellem és az erő megint megvolt a csapatban – kezdte értékelését Hornyák. – Elfordult tőlünk a szerencse, hiszen hiába diktáltuk a tempót, és voltak helyzeteink, a vonalról rúgta ki a védő a labdát, majd a nagyszerű fejes a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattant.

A felcsútiak szakembere arról is beszélt, szerinte nem volt kezezés Nagy Zsolt esete, többször is visszanézte a szituációt, de szerinte Erdős József játékvezetőnek nem kellett volna büntetőt ítélnie.

– A gól után próbáltuk feltörni a Zalaegerszeg jól működő és szervezett védelmét, hiszen számítottunk arra, hogy öt védővel nem fognak mást csinálni. Úgy tűnik a 12 csapatos NB I-ből lassan mindenki arra fog játszani, hogy védekezzen és kontrázzon, mert már hat-hét együttes most is ezt csinálja – szólt oda az élvonalbeli kluboknak a szakember. 

Hornyák Zsolt kiemelte, úgy érzi nincs mit felrónia a csapatának, hiszen a játék működött, csupán a szerencse nem volt mellettük a helyzetkihasználásnál. Reméli, sikerül javítaniuk az apró hibákat, és nyerni fognak szombaton Kisvárdán, ahol 12.30 órától lépnek pályára a Várkerti Stadionban.

A másik oldalról Márton Gábor elmondta, nem volt szép a mérkőzés, tudnak ennél jobban is focizni. Kiemelte, Croizet óriási helyzeténél le is zárhatták volna a találkozót és akkor nem lett volna akkora nyomás rajtuk, mint amekkora így volt az összecsapás végén. 

– Óriási szívvel játszott a csapat, próbáltuk kihasználni az ellenfél gyengéit. A végén szerencse is kellett ahhoz, hogy miénk legyen a három pont, de miért ne lehetne nekünk is szerencsénk? – zárta mondandóját a Zalaegerszegi TE vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában