Sorsoltak a Nemzetek Ligájára

2024.02.08. 19:48

Holland, német, bosnyák

Sorsolt az UEFA a francia fővárosban - a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával került egy csoportba a Nemzetek Ligája A-divíziójában.

Ferencz Balázs

Az A-liga csoportbeosztása

Forrás: UEFA

Marco Rossi nemzeti együttese remekelt a Nemzetek Ligája előző kiírásában, a németekkel, az olaszokkal és az angolokkal vívott csatában kiharcolta a további A-divíziós tagságot. Magyarország a második kalapból várta a sorozat sorsolását, miután a nyolcadik legerősebb csapatként rangsorolták.
A magyar válogatott a 3. csoportba került, Juan Mata, a spanyol klasszis Hollandia mellé és Németország, valamint Bosznia-Hercegovina társaságába sorsolta a magyarokat. 
– Ezen a szinten, az A ligában lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel – fogalmazott az mlsz.hu-nak a sorsolás után Marco Rossi szövetségi kapitány. – Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés - számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek.
Oda-vissza játszanak egymás ellen a csapatok, szeptemberben, októberben és novemberben rendezik a találkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában