Alekszejev Tamara is versenyez a fináléban

2024.02.10. 20:59

Hét magyar lány a döntőben - Demeter Bence visszalépett

A női elődöntővel folytatódott a verseny a Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokságon, a budapesti BOK-csarnokban.

Ferencz Balázs

A nők elődöntője nagy csatát hozott

Fotó: Novak Stella

Az elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek. A mezőnyt a nap végére megfelezték. Az A-csoportból Bauer Blanka első, Réti Kamilla harmadik, az Alba Öttusa SE kiválósága, Alekszejev Tamara pedig kilencedik helyen ért célba, biztosítva a hétfői szereplést. Rajtuk kívül a brit Charlie Follett, a német Annika Zillekens, a cseh Lucie Hlavackova, a brit Jessica Varley, a litván Ieva Serapinaite, valamint egy harmadik angol versenyző, Kerenza Bryson fért be a legjobb kilencbe.

A másik csoportban négy magyar is bekerült a hétfői döntő 18 fős mezőnyébe. Gulyás Michelle a harmadik, Erdős Rita a negyedik, Guzi Blanka a hatodik, Simon Sarolta pedig a hetedik helyen lépett tovább. Ebből a csoportból az angol Kate French, az ír Sive Brassil, a német Janine Kohlmann, valamint a két brit, Olivia Green és Emma Whitaker viaskodhatnak a fináléban.

Közben a férfiak az elődöntő vívását tudták le a BOK-csarnokban. A Volán Fehérvár öttusázója, Tamás József 23/15-ös mérleggel a 11. helyen zárta a vívást. A rutinos Demeter Bence azonban feladta a küzdelmeket, mert kiújult egy korábbi combizom-sérülése. Az olimpiai részvételért harcoló 33 éves fehérvári öttusázó nem kockáztatta, hogy komolyabban rásérüljön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában