ICEHL

2024.02.02. 21:39

Helló rájátszás, itt vagyunk újra! (galéria)

A Hydro Fehérvár AV19 péntek este a Vienna Capitals ellen lépett jégre az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Hydro Fehérvár AV19 – spusu Vienna Capitals 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Székesfehérvár, 2607 néző. V.: Ofner, Zrnic, Durmis, Váczi
AV19: Horváth – Robertson, Campbell, Magosi, Hári 1, Kuralt (1) – Stipsicz, Phillips, Leavens 1 (1), McGauley, Terbócs – Fournier, Nilsson, Leclerc, Atkinson, Laberge – Kiss R., Ambrus Cs., Ambrus G., Németh, Mihály. Vezetőedző: Kiss Dávid.
Vienna: Wraneschitz – Heinrich (1), Wardley, Eriksson, Stefanson, Franklin 1 – Hackl, Donohue, Cheek, Ticar (1), Weinger – Posch, Fischer, Kainz, Kromp, Hartl – Flick, Widhalm, Böhm, Wallner, Preiser. Vezetőedző: Franz Kalla.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Kapura lövések: 37-19.

Mindkét csapat számára nagy téttel bírt ez a találkozó, hiszen a Volán egy rendes játékidős győzelemmel már bebiztosíthatja a helyét a rájátszásban, míg a Capitals az életéért küzd, hiszen jelentős ponthátrányban van a pre-playoffos helyekhez képest is, így már nem nagyon hibázhat. A sérültek közül Leclerc visszatérhetett, így viszont eggyel több légiós állt rendelkezésre, így Vértes mellett Roy sem öltözött be, a cserepadon Márkus Levente ült.

A mérkőzést jobban kezdte a Bécs, de igazán nagy helyzet egyik kapu sem előtt alakult ki. Aztán hat perc elteltével következett az első emberelőnyös szituáció, a vendégek támadhattak öt a négy ellen, de átvészelte a Fehérvár. Az első nagy Fejér vármegyei helyzetre majdnem tizenhárom percet kellett várni, igaz, formás támadás volt, melynek végén Ambrus Gergő tüzelhetett közelről, de Wraneschitz védett. Később egy újabb osztrák fórban bár betalált a Bécs, Heinrich távoli lövésébe ért bele Horváth előtt Franklin, 0-1. A góltól felébredt a Volán, jöttek is a helyzetek, McGauley és Leavens helyzete kimaradt, Magosi a kapuvasat találta el.

A második játékrész elején a kék-fehérek is megmutathatták, mit tudnak, de nem sikerült egyenlíteni. Feljebb kapcsoltak Kiss Dávid tanítványai, de a kapu előtti átadásokba továbbra is sok pontatlanság volt. Nyomott a Fehérvár, de az osztrákok ellentámadásaiban is megvolt a veszély, Hartl a harmad közepe tájékon könnyen megduplázhatta volna az övéi előnyét. Öt perccel a szünet előtt emberelőnybe került a Hydro Fehérvár Av19, alig tizenegy másodperc alatt sikerült kihasználni a fórt, Leavens varrta fel a rövid felsőbe, 1-1. Az utolsó másodpercekben Mihály ziccere maradt ki, 1-1-gyel fordultak a felek.

Az utolsó húsz percnek emberelőnyben vághatott neki a Volán, a hazaiak pedig ezzel a fórral is éltek, Hári bombázott a kapuba, 2-1. Hét és fél perc eltelte után a fehérvári fölény ellenére majdnem egalizált a Bécs, de Horváth a földön fekve még felnyúlt a sarokhoz a lepkéssel, a korong pedig megpihent a kesztyűben. Az utolsó percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak ütöttek egy kapuvasat is, sőt három minutummal a vége előtt emberelőnyben is támadhattak, ám nem sikerült eldönteni a mérkőzést. Baj nem lett belőle nyert a Volán, így a Hydro Fehérvár AV19 öt fordulóval a vége előtt már biztos bejutott a rájátszásba. A playoffban egymást követő negyedik évben lesz ott a gárda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában