Labdarúgás

2024.02.15. 14:06

Fiatalos lendülettel győzte le a Puskás Akadémia az „Öreg Hölgyet”

Magabiztos, 2-1-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia U17-es csapata a Juventus vendégeként.

Szabó Róbert

Jó játékkal nyert Torinóban a Puskás Akadémia

Forrás: puskasakademia.hu

Olaszországba utazott a Puskás Akadémia U17-es csapata, hogy felkészülési mérkőzést játsszon a Juventus U17-es együttese ellen. A felcsútiak remek játékkal rukkoltak elő a torinóiak ellen, Artem Tiscsuk találatával pedig hamar előnybe is kerültek, amit egy szabadrúgásból Mészáros Barnabás duplázott kettőre. Az olaszok aztán szépíteni még tudtak, de újabb gólt nem szereztek, így Laczkó Zsolt fiai 2-1-es győzelmet arattak.

– Különösen erősen kezdtünk, az első harminc percben támadásban és védekezésben egyaránt megleptük ellenfelünket, helyenként nagy nyomást helyeztünk rájuk, megjelent a játék és a küzdelem közötti egyensúly, ami nekem nagyon tetszett – értékelte a látottakat Laczkó Zsolt. Kiemelte, azt a játékstílust, amelyet a magyar bajnokságban is képviselnek, egy olyan erős csapat ellen is fel merték vállalni, mint a Juventus. 

A szakember arról is beszélt a mérkőzés után, hogy minden játékos munkájával elégedett, mindenki azt tette amit kellett, és számos kimagasló egyéni teljesítményt is látott. Mondovics Kevin játékát külön kiemelte, aki a mérkőzés egyik legjobbja volt.

– Úgy vélem, nagyon fontos, hogy ilyen nemzetközi találkozókon is megmutassuk magunkat, s megtapasztaljuk: a magyar játékosok is képesek olyan szinten futballozni, mint a nagy klubok növendékei, csupán fel kell őket készíteni – folytatta Laczkó. Gondolatait azzal zárta, hogy ez a siker a munkájuk visszaigazolása, amelyből építkezhetnek és bár a Juventus ellen nyertek, már a további fejlődés lehetőségét keresik.

A mérkőzés mellett élményben is részesültek a fiatalok, hiszen a szakemberekkel közösen ellátogattak a Juventus otthonába, az Allianz Stadionba, valamint a klub múzeumát is megnézték.

Felkészülési mérkőzés, U17

Juventus FC – Puskás Akadémia 1–2 (1–2)

Gól: Tiscsuk, Mészáros

Összeállítás: Bozó – Nagy G., Mészáros, Szűcs, Cserkuti, Somogyi, Miskolczi, Lukács, Kenéz, Mondovics, Tiscsuk

Csereként pályára lépett: Zahorán, Szabó, Magyarics, Kőfalvi, Tóth, Szekeres

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában