Diákolimpia

2024.02.19. 15:00

Felcsútra került az aranyérem

A felcsúti Endresz György Általános Iskola csapata nyerte a IV. korcsoportos fiú futsal Diákolimpia országos döntőjét.

A döntőben gólt sem kaptak a felcsúti fiatalok

Forrás: puskasakademia.hu

A Baranya Vármegyei Diáksport Egyesület által rendezett döntőn az ország tizenkét legjobb iskolai futsalos csapata mérte össze tudását a pécsi Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában. Az idei év legjobbja a felcsúti Endresz György Általános Iskola csapata lett, amely a Puskás Akadémiára épül, így az elmúlt években rendre kimagasló eredményt ért el a Diákolimpián. 

A felcsútiak a csoportkörben még kikaptak a Nyíregyházától – 2-2-es döntetlen után 5-3 lett a szétlövés a szabolcsiaknak –, de a Szekszárdot 5-0-ra legyőzték, így a többi eredmény kedvező alakulása miatt csoportelsőként jutottak tovább. 

A csoportkör után előbb a Hódmezővásárhelyt 3-1-re, majd a Szombathelyt 2-1-re verték, így bejutottak a döntőbe, ahol a zuglói Csanádi Árpád Sportiskola ellen 2-0-ra diadalmaskodtak Óvári Zsolt tanítványai, és elhódították az aranyérmet. 

Az Endresz György Általános Iskola csapatának sikerében nagy szerepet játszott Ocsenás Oszkár Péter is, aki megkapta a torna legjobb kapusa címet.

Diákolimpia, futsal

IV. korcsoport
1. Endresz György Általános Iskola, Felcsút
2. Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
3. Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában