Jassó Zalán nyerte a laser-runt

2024.02.09. 20:45

Demeter és Tamás is továbblépett

A férfiak selejtezőjével, valamint az elődöntőbe jutott hölgyek vívásával folytatódott a Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság a BOK-csarnokban.

Ferencz Balázs

Demeter Bencének nem kellett megerőltetnie magát

Forrás: Tumbász Hédi/archív

Három magyar és négy brit lány is a tíz legjobb párbajtőröző között volt a fedett pályás viadal elődöntős vívása után. A számot hármas holtversenyben nyerte Simon Sarolta, Réti Kamilla, valamint a brit Kate French - 26/9-es mérleggel asszóztak a páston. Gulyás Michelle a hetedik, Bauer Blanka a 12. volt a szám után, míg az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara a 15., éppúgy 19/16-ot vívott, mint korábbi klubtársa, Ormándi Rebeka. A Volán Fehérvár fiatal lányai a mezőny második felében várják a szombati folytatást.

A férfiak ugyanúgy két csoportban selejteztek, mint a hölgyek. Az A-csoportban is számos fiatal honi öttusázó versengett, s szép számmal kvalifikálták magukat az elődöntőbe. Ahol ott lesz Bruckmann Gergő (3.), Simon Barnabás (4.), Fábián Máté (6.), Péter Ádám (7.), Kardos Bence (8.), Marosi Ádám (9.), Tori András (10.), Tárkányi Zsombor (12.), Kiss-Szöllősi Álmos (13.), Kiss Tibpr (14.), Gáll András (15.), és a Volán Fehérvár párizsi olimpiára igyekvő Demeter Bence (16.) is. 

A másik selejtezőcsoportból masírozott az elődöntőbe a szintén volános pentatlonista, Tamás József (9). De több társával együtt a fiatal fehérvári, Jassó Zalán is továbblépett, simán nyerte a laser-runt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában