Női tornával hangoltak a frizbisek

2024.02.13. 14:23

Csarnokban reptették a "tányért"

A Főnix Gold FC Gombócleső utcai csarnoka immár másodszor adott otthont az ultimate frizbisek Ladies First tornájának.

Ferencz Balázs

Öt-öt játékos volt egyszerre pályán az ultimate frizbi-mérkőzéseken

Forrás: Fehérvár Lionz

A Fehérvár Lionz fontosnak tartja, hogy az ultimate frizbiben is tapasztalható férfifölényt tompítsa, ezért hívta életre a Ladies First teremtornát. Persze, nem zárták ki az erősebbik nem képviselőit, hat női csapat mellett hét férfi együttes is pályára lépett, ők az open kategóriában. A hazaiakon kívül Budapestről, Szigetszentmiklósról, Győrből és Debrecenből érkeztek frizbisek. Az ultimate frizbi kispályás változatához hűen 5-5 játékos helyezkedett és reptette a frizbit.

A női kategória győztese a Heroes
Forrás: Fehérvár Lionz

A Heroes Flying Disc tarolt a teremben, női és open kategóriában is az első helyet szerezte meg. A  Spirit-díjat -ami ebben a sportágban fontos elismerés és a játék közbeni sportszerűséget díjazás – a Sportsziget SE csapata nyerte mindkét divízióban. A Fehérvár Lionz együttese a női csapatok között második, az open kategóriában pedig harmadik lett.

A Fehérvár Lionz második helyen zárt hölgyei
Forrás: Fehérvár Lionz

A fehérvári frizbisek az NB I-ben és az NB II-ben is indít csapatot, így a teremtornán szerezett tapasztalatokból tudnak építkezni a bajnoki szezonra. 

Legközelebb a gödöllői SevenX nagypályás tornán, főleg neves külföldi csapatokkal mérhetik össze frizbi-tudásukat a fehérváriak a koedukált mezőnyben.

 

Öt-öt játékos volt egyszerre pályán az ultimate frizbi-mérkőzéseken
Forrás: Fehérvár Lionz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában