Kapaszkodik a Gárdony-Pázmánd

2024.02.26. 18:12

Bravúros diadal az életért

Élet-halál harcot vív a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata a bennmaradásért, s az NB I/B 19. fordulójában fontos győzelemmel kapaszkodott közelebb a riválisokhoz.

Ferencz Balázs

Hamuth Lili kétszer talált be

Fotó: Kricskovics Antal

Gárdony-Pázmánd NKK –Szigetszentmiklós KSE 
32-28 (15-18)
Gárdony, 85 néző. Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid.
Gárdony-Pázmánd NKK: Kaffka, Bőle (kapusok) – Szűcs N. 4, Hargitai 3/1, Vernes, Kukucska 2, Vereszky 1, Berkes-Kaiser  7/3, Ágoston 3, Bártfay 4, Hamuth 2, Nemes 3, Tóth Ficsor 2, Zámori 1, Berényi. Vezetőedző: Molnár József
Szigetszentmiklós: Németh Zs., Deák (kapusok) – Husti H. 8, Kurucz 5/5, Kovács A. 5, Márczy 3, Fodor N. 2, Szép 2, Varga 2, Tóth L. 1, Fehér, Balogh, Ferenczy, Kiss L. Vezetőedző: Jakab László
Kiállítások: 12 ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 8/5

A kapkodó kezdés után Husti Hanna találatával szerzett vezetést a vendég, azonban Fodor kétperces büntetése alatt fordított a tóparti egylet, a napokban igazolt Vereszky Dorka is betalált. A 10. percig három gólon tartotta ellenfelét a Gárdony, azonban eztán koncentráltabban kézilabdáztak a szigetszentmiklósiak, s egyenlítettek, 7-7. A játékrész derekáig még irányított Molnár József alakulata, azonban felülkerekedtek a vendégek, s a szünetig háromgólos előnyt kovácsolt, 15-18.

Kukucska Viktória (balra) keményen védekezett
Fotó: Kricskovics Antal

A pihenő alatt alapos fejmosást tarthatott a gárdonyi tréner, mert fordulás után állva hagyták ellenfelüket a hazaiak. Ágoston Nóra, Berkes-Kaiser Melitta és Hargitai Dorottya góljaival egyenlített, majd Ágoston és Berkes-Kaiser jóvoltából 5-0-s etapot produkálva fordított a Gárdony-Pázmánd, 20-18. Sőt, innentől már kézben tartotta a meccset a tóparti hölgykoszorú, a miklósiak egyszeri fellángolását gyorsan kioltva magabiztosan, három góllal nyert. A Gárdony még mindig a 15. a tabellán, de már csak három pontra van a bennmaradást jelentő pozícióktól. 

Nagy volt a gárdonyiak öröme a találkozó végén
Fotó: Kricskovics Antal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában