NB I.

2024.02.17. 12:35

Az első tavaszi, hazai bajnoki

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Fehérvár FC a tavaszi szezon első, hazai bajnokiján a DVSC-t fogadja vasárnap 15 órától.

Beke Zsombor

Gergényi (fehérben) ezúttal is megkeserítené a debreceni támadók dolgát

Forrás: Fehérvár FC

A Vidi nem kezdte rosszul a tavaszt, a téli harmadik hely után stabilan tartja pozícióját a gárda, bár Zalaegerszegen kikapott Bartosz Grzelak együttese, Kisvárdán és az MTK elleni idegenbeli mérkőzésen begyűjtötte a három pontot. A jó rajtnak köszönhetően a dobogóért folytatott versenyben öt pontos előnyt építettek ki a piros-kékek.

– A tavaszi szezonrajt abból a szempontból számunkra nem volt egyszerű, hogy nagyon sokat utaztunk, de úgy gondolom, jól vettük az akadályokat, két győzelemmel zártunk, megtartottuk a helyünket a tabella harmadik helyén. A múlt héten az utazás miatt a regeneráció volt az előtérben a mérkőzések között, de ezúttal egy teljes hetünk volt készülni, az újak is megismerhették a heti munkánkat. Most pedig már a Debrecen elleni haza mérkőzésre koncentrálunk száz százalékosan – mondta a klub honlapjának Gergényi Bence.

A Debrecen egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel kezdte el a tavaszi félszezont. A hajdúságiak a Diósgyőrrel 2-2-öt játszottak, az Újpestet megverték 2-1-re, míg a Ferencváros ellen 2-1-es vereséget szenvedtek. Ami a Fehérvár és a DVSC mérlegét illeti, a két csapat eddigi fehérvári mérkőzésein hazai fölény látható, 44 találkozóból ugyanis 26-ot a Vidi nyert meg, míg a hajdúságiak csak kilenc alkalommal hagyták el győztesen a pályát. A Debrecen jelenleg az ötödik, hét pontra van lemaradva Bartosz Grzelak gárdájától.

– Az NB I-ben sosincs könnyű találkozó, ahogy a múlt hetiek sem voltak azok. A DVSC elleni összecsapás is nagyon fontos, szeretnénk megtartani az előnyünket és stabilizálni a helyünket az első három között. A Debrecen nagyon jó játékerőt képvisel, de hazai pályán nincs mitől félnünk.

Az MTK elleni mérkőzésen is nagyon jó érzés volt, hogy ennyi szurkoló elkísért minket, ha folytatjuk ezt a jó eredménysorozatot, akkor idegenben és itthon is sokan buzdítanak majd minket, ez nagyon sok erőt tud nekünk adni – nyilatkozta Gergényi.

A két csapat ebben a szezonban már egyszer találkozott egymással, Debrecenben 3-1-re nyert a Loki, a Vidi gólját akkor Szabó Levente szerezte. Egy biztos, az ő góljaira nem számíthat már a szakmai stáb, miután a fiatal támadó a DVTK-hoz került kölcsönben. Rajta kívül Lirim Kastrati sem lép pályára tavasszal a piros-kéknél, szintén kölcsönben Zágrábba igazolt a szélső.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában