Vasárnap délután zárul a Szent István Kupa kosárlabdatorna

2024.02.02. 14:37

A válogatott győzelemmel kezdett, a fehérváriak kikaptak az olaszoktól

Csütörtökön a magyar U16-os válogatott meccsével kezdődött a 2024-es Szent István Kupa, utánpótlás kosártorna a Gáz utcában. A nemzeti együttes nyert, a délutáni órákban pedig a két, fehérvári akadémia közös csapata kikapott a Stellazzurra Rómától.

Horog László

A székesfehérváriak (fehérben) a nyitónapon a Stellazzura Róma együttesével találkoztak a Gáz utcában

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Faragó Péter által dirigált korosztályos válogatott a montenegrói a KK Probasket Tivat gárdájával találkozott, a déli látogatók a korábbi esztendőkben kimondottan jól szerepeltek az EYBL által szervezett rendezvényeken, ezért kaptak meghívást a rangos, koronázóvárosi eseményre. A magyar fiatalok megérdemelten győztek, 84-63-ra. Az első negyedben semmi nem utalt arra, hogy ennyire magabiztos sikert aratnak, tíz perc után 14-16, fél óra elteltével 30-32 állt a táblán, aztán a piros-fehér-zöldek robbantottak, a harmadik negyedet 23-18-ra, az utolsót 31-13-ra nyerték az elfáradó tengerpartiak ellen.

A késő délutáni programban az Alba Fehérvár és a DKKA közös, logikusan Székesfehérvár névre keresztelt brigád lépett pályára a tornán mindig esélyesként induló rómaiak ellen, a taljánok 120-77-re (28-19, 38-12,32-17, 22-29) nyertek. A hazaiaknál Mészáros és Szász volt a legeredményesebb, egyaránt 12 ponttal, Debreczenyi, Sipos és Horváth Z. szintén megtette a magáét, mindhárman 11 egységet tettek a közösbe, Borsos 7, Király 6, Szegedi 3, Knizse és Stumfold pedig 2 ponttal jelentkezett. A Fejér vármegyeiek pénteken, 19.15-kor a német Bayern Münchennel találkoznak az Alba Regia Sportcsarnokban. A bajorok az első játéknapon végig remekül tartották magukat, 77-67-re kaptak ki a torna rekordbajnoka, a spanyol Real Madrid gárdájától.      

A közös, fehérvári csapatot Blahó Barnabás és Tápai Attila irányítja. A duó tagjai közül Blahó Barnabás meccsel, a stratégiai kérdésekben ő dönt, azonban láthatóan jó munkakapcsolatban dolgozik albás kollégájával.

- Jól kezdtünk, az első negyedben egyenrangú ellenfelek voltunk, összességében az egész mérkőzésről elmondható, hogy jól tartottuk magunkat. Amiben pici hiányérzetünk lehet, a második negyed védekezése, ott elég nagy különbség alakult ki, a folytatásban nem tudtunk közelebb jönni, de végig küzdöttünk, harcoltunk, a tudásunk legjavát adtuk. Pénteken este a szintén rendkívül erős Bayern Münchennel találkozunk. A tavalyi tornán nem sikerült szoros mérkőzéseket vívnunk, ezúttal egyértelmű cél, hogy közelebb kerüljünk az európai elit csapataihoz. A torna számunkra egyértelműen hasznos, valamit életre szóló élményt jelent a gyerekeknek. Ugyanazt a küzdőszellemet és felszabadultságot szeretnénk látni a fiúkon a további mérkőzéseken is.

A székesfehérvári keretet a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is hét DKKA-s és ugyanennyi Alba Fehérvárt képviselő, 16 éven aluli játékos alkotja. A vasárnap délután záruló rendezvény összes mérkőzésére a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában