Labdarúgó NB I

2024.02.24. 19:32

A szakadó eső és az óriási küzdelem sem segített a Hajdúságban

Nem sikerült pontot szereznie a Puskás Akadémiának Debrecenben, ahol 1-0-ra kikapott a labdarúgó NB I 22. fordulójában.

Szabó Róbert

Óriási küzdelem volt a pályán a DVSC – Puskás Akadémia mérkőzésen

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Nem könnyítette meg a csapatok sorsát a szakadó eső, az első tíz percben ennek ellenére próbálták megtalálni a fogást egymáson, leginkább a mezőnyben zajlott a harc, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A tizenegyedik percben aztán Soisalo végezhetett el egy szögletet a bal oldalról, nagy kavarodás után Golla elé került a labda az ötösön belül, kapura tette, de balszerencséjére pont az elvetődő Megyeri kezében kötött ki a lövés.

A folytatásban mindkét oldalon rengeteg szabálytalanságot követtek el a játékosok, folyamatosan tördelték a játékot. A 30. percben Batik próbált szépségdíjas, amolyan „skorpió" rúgással gólt szerezni, de a labda helyett az érkező Dreskovics fejét találta el. Szerencsére a debreceni védő tudta folytatni a játékot, nem esett baja. Hat perccel később aztán Komáromi eseténél egy lehetséges büntetőt vizsgált a videóbíró, de úgy ítélték meg nem volt szabálytalan a felcsúti játékos Baranyaival szemben.

Az első játékrész legnagyobb helyzetére a 42. percig kellett várni, Batik Bence elé került a lecsorgó a tizenhatos előterében, a pálya közepén, gyönyörű lövést eresztett el ballal, sikerült leszorítania a labdát, de az pont a felső kapufát találta telibe, így 0-0-s döntetlennél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után határozottan jobb lett a Puskás Akadémia játéka, sikerült megőriznie a labdát a felcsútiaknak. Az 53. percben aztán Komáromi próbálkozott 17 méterről egy kipattanó után, de lövése nem sokkal elszállt a kapu fölött. Öt perccel később már a másik oldalon alakult ki helyzet: Pécsinek kellett észnél lenni, de sikeresen lehúzta Szuhodovszki fejesét.

Érezhető lett a felcsúti fölény, a 62. percben Favorov szúrt rá egy lövést 18 méterről, Megyeri védett, a kipattanót pedig rosszul találta el Plsek, így továbbra is maradt 0-0 az eredményjelzőn. Két perccel később már a DVSC veszélyeztetett, Dzsudzsák ívelt középre egy szabadrúgást, Bárány érkezett a hosszún, aki 4 méterről mellé fejelt. A próbálkozás közben Golla akart felszabadítani, de nem találta el a labdát, rosszul esett és megsérült, le kellett cserélni.

A 76. percben aztán a DVSC végezhetett el egy szögletet, Pécsi Ármin nem a legjobban jött ki a labdára, Colley az első próbálkozás után még kifejelte a labdát az ötösön belülről, azonban pont Szécsi elé, aki 11 méterről a jobb felsőbe fejelt, a kapus pont lemaradt róla, 1-0. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Colley nagyszerű cselekkel játszotta üresre magát a tizenhatoson belül, de a passzára érkező Slagveer lyukat rúgott.

A hátralévő időben újabb gól már nem született, így a Debreceni VSC 1-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen, amely hat év után sikerült ismét hazai környezetben a hajdúságiaknak. A felcsútiak előnye így két pontra apadt a riválissal szemben, jövő héten, február 2-án 18.45 órától a DVTK otthonában javíthatnak.

Debreceni VSC – Puskás Akadémia 1-0 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4132 néző, Vezette: Káprály

Debreceni VSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Manrique (Kocsis, 69.) – Domingues (Szécsi, 69.), Ojediran (Romancsuk, 69.) , Szuhodovszki (Loncsar, 58.), Ferenczi – Dzsudzsák, Bárány (Tuboly, 80.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Puskás Akadémia: Pécsi – Szolnoki, Golla (Colley, 69.), Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik, Corbu (Nissila, 61.), Favorov – Komáromi, Plsek, Soisalo (Bévárdi, 61.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Szécsi (76.)

Sárga lap: Baranyai (35.) ill. Batik (30.), Slagveer (91.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában