Veszprémben a síp mesterei

2024.01.04. 14:20

Vármegyénket képviselő játékvezetők a legjobb nyolc közé jutnának

A hétvégén Veszprém ad otthont a XVII. Sípmester Fesztiválnak, amelynek keretein belül négyszáz labdarúgó-játékvezető mérheti össze tudását a játéktéren. A mérkőzéseket a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik.

Káldor András

Pillanatkép a tavalyi megmérettetésről, narancs mezben a Fejér vármegye válogatottja

Fotó: sípmester2023.hu

A komoly hagyományoknak örvendő tornát idén a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém Vármegyei Igazgatósága és a Veszprém Vármegyei Játékvezetői Bizottság rendezi.
A 19 vármegye és Budapest játékvezető-válogatottja szombaton négy, öt csapatból álló csoportban kezdi meg a küzdelmeket, majd másnap a helyosztó mérkőzések következnek. A csoportból az első két együttes jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.
Szombaton 8 órától kezdődnek a mérkőzések, míg vasárnap 9 órakor indul útjára a labda. Fejér Vármegye játékvezetői az „A" jelű csoportba kaptak besorolást: Veszprém, Heves, Tolna, illetve Pest vármegye csapatai mellé. A mérkőzéseiket a Március 15. utcai sportcsarnokban rendezik.

Játékvezetőink szombaton Veszprém ellen 8.50-kor, Heves megyével 10.30-kor, Tolnával 12.10-kor, Pest megyével 14.40-kor mérkőznek.
A rendezvény összes mérkőzése ingyenesen látogatható.

- A célunk idén sem változott, szeretnénk a felsőházba kerülni a szombati nap végén! Kiegyenlített csoportba kerültünk, szinte bárki bárkit megverhet, kellő fegyelmezettséggel, koncentrációval, úgy gondolom, elérhető lehet a negyeddöntő! – fogalmazott Becséri Gergely NB I.-es asszisztens, a csapat játékosa lapunknak.

- Viszont nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy itt a játék mellett a legfontosabb a sportbaráti kapcsolatok ápolása! Nagyon örülünk, hogy minden év elején találkozni tud egy adott városban az összes megye játékvezetője, ilyenkor új embereket ismerünk meg, új barátságokra tehetünk szert, valamint hosszasan tudunk beszélgetni, jókat sztorizni azokkal a kollégákkal is, akikkel esetleg szezon közben nincs erre annyi lehetőségünk. Mindent összevetve, véleményem szerint a Sípmester Fesztivál egy nagyon fontos és hasznos rendezvény a Játékvezetői társadalom számára! – tette hozzá.

A Fejér vármegyei csapat tavaly, Szegeden a nyolcadik helyen zárta a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában