A DVSC végig vezetett Újvárosban

2024.01.31. 19:23

Nem volt esélye a Kohásznak

Nem tudta meglepni a Bajnokok Ligájában is vitézkedő Debreceni VSC alakulatát a Dunaújvárosi Kohász KA a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Ferencz Balázs

Borgyos Panna (a labdával) két gólt dobott a DVSC-nek

Forrás: kohaszkezi.hu

Dunaújvárosi Kohász KA – DVSC-Schaeffler 
23-36 (12-16)
Dunaújváros, 250 néző. Vezette: Hargitai G., Markó G.
DKKA: Wéninger, Oguntoye (kapusok) – Kopesz 5/3, Szalai B. 3, Horváth P. 3, Paróczy 3, Bouti 3, Agócs 2, Borgyos 2, Nick 2, Trawczinska, Sallai, Moreno, Csáki, Arany, Gajdos. V.edző: Paic Róbert
DVSC: Bartulovics, Gabriel (kapusok) – Töpfner 10/7, Kácsor G. 6, Petrus 6, Hámori 5, Csernyánszki 3, Füzi-Tóvizi 2, Jovovity 2, Vámos M. 1, Vámos P. 1, Johansson, Grosch, Planéta, Haggerty, Hornyák. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Kiállítások: 4 ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 8/7

A Kisvárdát búcsúztató Győri Audi ETO, valamint az Esztergomot kiejtő Mosonmagyaróvár már a Magyar Kupa négyes döntőjének tagjaként várta riválisait. A final fourba a DKKA is szívesen masírozott volna, azonban a Debreceni VSC kemény ellenfélnek bizonyult. 
A 37. másodpercben Szalai babett góljával a Kohász szerzett vezetést, azonban ekkor volt utoljára az előny a hazaiaknál. A DVSC dominált, hamar fordított, s gyorsan el is lépett, a 10. percben már öt góllal vezetett. A DKKA a félidő második felére vette fel a ritmust, s négy gólon tartotta a Debrecent. A fordulást követően azonban nem volt egy szinten a két együttes, a DVSC tovább növelte fórját, a 42. minutumban már tízzel vezetett, 15-25. A végére tette igazán egyértelművé a vendég, hogy ott a helye a Magyar Kupa legjobb négy csapata között, 13 gólt tett végül a két hölgykoszorú közé. 

A final fourban a DVSC, az ETO és az Óvár mellett az MTK-t elpáholó FTC lesz a negyedik csapat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában