Felkészülés

2024.01.30. 09:18

Négy mérkőzéssel készül az Eb-re a magyar válogatott

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke ismertette, hogy mely nemzeti együttesekkel hangol a nyári Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

Ferencz Balázs

A magyar kezdő a szeptemberi, Csehország elleni mérkőzésen: Dibusz Dénes, Varga Barnabás, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Loic Nego, Lang Ádám, Kalmár Zsolt, Willi Orbán, Callum Styles, Szalai Attila, Kerkez Milos

Forrás: Nemzeti Sport archív

Fotó: Koncz Márton

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4Sport televízióban beszélt arról, hogy a tervek szerint elsőként a szintén Eb-résztvevő Törökországgal játszik majd Marco Rossi együttese, hazai környezetben. A törökök tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték. 
A magyarok második felkészülési meccsüket Koszovó ellen vívják. Koszovó nem jutott ki az Európa-bajnokságra, a világranglistán a 101. helyen áll. Azonban a mieink Eb-csoportbeli ellenfele, Svájc a selejtezők során sem idegenben sem hazai pályán nem tudta legyőzni (2-2, 1-1).
Júniusban először a nem Eb-résztvevő Írország ellen lép pályára a magyar válogatott. Az írek a 60. helyen állnak a világranglistán, játékstílusuk azonban segítségére lehet a nemzeti együttesnek a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Marco Rossi szövetségi kapitány kérése volt volt, hogy összecsapjanak az írekkel. Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen Málta ellen hangolnak Szoboszlaiék.
A mérkőzések konkrét dátumai és helyszínei még nem rögzítettek, minden bizonnyal lesz olyan meccs, melyet a Groupama Arénában, vagy egy vidék stadionban vívja a magyar labdarúgó-válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában