Előzetes

2024.01.11. 17:29

Nagy csata után, rangadó előtt

A MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata szerdán este ugyan egy szettet rabolt a bajnoki címvédő Fino Kaposvártól, ám megállítani nem tudta őket a Magyar Kupa negyedöntőjének első mérkőzésén. Szombaton 19 órától pedig már újabb kőkemény feladat vár a kék-fehérekre a tavalyi bronzérmes Pénzügyőr SE otthonában.

Káldor András

Christian Janke labdája talált utat a legutóbbi Pénzügyőr SE elleni rangadón

Fotó: Kricskovics Antal

Akik látták a MÁV Előre Foxconn és a Fino Kaposvár összecsapását nem csalódhattak abban a tekintetben, hogy jó propagandája volt a találkozó a röplabdának. Más oldalról pedig a Loki csapata és szurkolói bánhatják az 1:3-al záruló mérkőzést, mert talán több lehetett volna ebben a házigazdák szemszögéből. Igazán a második szettben mutatták meg Dávid Zoltán vezetőedző tanítványai, hogy mi tudnak, és melyek a csapat erősségei. Pesti Marcell – aki a tavalyi bajnoki döntőn csak egy meccsen játszott bokasérülése miatt – és Redjo Koci remek megoldásokkal örvendeztette meg drukkereket, de a többieken is látszott az akarat, és az elszántság. Az igaz, hogy a folytatásban többször a döntő pillanatokban megremegtek a kezek, és ez a bizonytalankodás súlyos pontokba került. A somogyiaknál Baróti Árpád vitte a prímet, de Bögöly Gábor és a kubai légiós Tomás Lescay Favier is többször okozott gondot a fehérváriaknak. A Fino Kaposvár végül rutinosan lehozta a meccset, így aztán rettentően nehéz visszavágó vár a Lokira jövő szerdán a Kaposvár Arénában.

- Úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést mi engedtük ki a kezünkből. Ettől függetlenül gratulálok a Kaposvárnak, ma jobban játszottak nálunk, kevesebb hibával. Sajnálom, hogy stresszhelyzetben nem sikerült betartani azokat a taktikai dolgokat, amiket megbeszéltünk. – fogalmazott Dávid Zoltán a mérkőzés után.
Kollégája, a Kaposvár mestere, Szlobodan Prakljacsics is reálisan értékelte a találkozót, dacára annak, hogy kétségtelenül ők vannak jelenleg kedvezőbb helyzetben a továbbjutás szempontjából.

- Az első szett taktikus játéka után a küzdelem dominált a találkozón. Örülünk, hogy előnyt tudtunk szerezni, de még nincs vége a párharcnak!       

A MÁV Előre Foxconn legénységére szombaton egy újabb és ugyancsak kőkemény mérkőzés vár, de már az Extraligában. A tavalyi bronzérmes Pénzügyőr SE csapatához látogatnak a Kőér utcába. A zöld-fehérek otthonában az előző idényben nem tudtak nyerni a fehérváriak, az alapszakaszban 3:1-re, míg a középszakaszban pedig 3:0-ra győztek a fináncok. A VOK-ban viszont, ha szorosan is, de mindkét alkalommal a vendéglátó MÁV Előre diadalmaskodott 3:2-es végeredményekkel. Az idei szezonban egyszer mérkőztek, és látszólag ennél sokkal könnyebb dolga volt a Dávid-csapatnak, legalábbis a 3:0-a erre utal. Ám egyáltalán nem volt egyszerű, mert a nyitásokban elég sokat rontottak, és nyitásfogadások után sem tudták igazán pontokra váltani a támadásaikat. A Pénzügyőr SE 12 mérkőzés után a 6. helyen áll a tabellán, míg a MÁV Előre Foxconn 9 meccset játszott eddig, és a 3. pozíciót foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában