Kvóta nincs

2024.01.14. 16:32

Megvan az ötödik hely a világbajnokságon

A magyar női vízilabda-válogatott befejezte szereplését a hollandiai Európa-bajnokságon. A három dunaújvárosit foglalkoztató nemzeti csapat az ötödik helyen végzett, így az olimpiai kvótát majd a dohai világbajnokságon kell megszerezni.

Beke Zsombor

Garda Krisztina egy gólt szerzett az Eb utolsó mérkőzésén

Forrás: Kovács Anikó/MVLSZ

Magyarország – Franciaország 14-3 (5-1, 4-0, 2-0, 3-2)
Eindhoven, 500 néző. V: Rakovics (szerb), Koryzna (lengyel)
Magyarország: Neszmély – Vályi V. 2, Keszthelyi 6, Rybanska 1, Parkes 1, Garda 1, Leimeter 1. Csere: Kuna, Mahieu 2, Szilágyi D., Faragó K, Tiba. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila
Franciaország: Rycraw – Hertzka, Bouloukbachi, Dhalluin 1, Battu, Daule 1, Radosavljevic. Csere: Andres, Guillet, Heurtaux, Raspo, Vernoux 1. Szövetségi kapitány: Theodorosz Lorandosz.
Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 7/1.

A meccskeretbe ezúttal két dunaújvárosi került, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine, utóbbi szülőhazája ellen készülhetett. Neszmély bravúrjaival kezdődött a mérkőzés, a blokkokkal és a gyors ellentámadásokkal simán hozták a mieink az első negyedet. A folytatásban sem igazán változott a játék képe, a magyar és a francia válogatott között szemmel láthatóan nagy tudásbeli különbség volt, így az ötödik hely egy percig sem forgott veszélyben. Mihók Attila és Cseh Sándor mindenkinek lehetőséget adott a találkozón, a vége 14-3 lett. A magyar válogatottnak jelenleg nincs még meg az olimpiai kvótája, a párizsi „repülőjegyet” a február 4-én kezdődő világbajnokságon kell megszerezni. Ez az utolsó lehetőség, így Dohában nincs több hibázási lehetőség. 

–  Olyan játékkal, egyéni teljesítményekkel nyertük meg a mérkőzést, ahogy terveztük, elsősorban a védekezés minőségével voltam elégedett. A franciák rengeteget fejlődtek, de nekünk nem ellenük kell a legjobbunkat nyújtanunk. Magunkkal foglalkozunk, hogy bármilyen riválissal szemben képesek legyünk kihozni magunkból a maximumot, és amíg van esélyünk, küzdeni – a többi már nem rajtunk múlik – mondta az utolsó mérkőzés után Mihók Attila a Nemzeti Sportnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában