Helyi sport

2024.01.06. 18:20

Meglepő hazai pontvesztés

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 8. fordulójában a MÁV Előre Foxconn csapata nehéz csatában, öt játszmás összecsapáson megőrizte veretlenségét a MAFC-BME-vel szemben, bár csak két pont lett a jutalma.

Káldor András

A remekül játszó, és 22 pontig jutó Pesti Marcell elemi erejű ütése landol a MAFC-BME térfelén

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

MÁV Előre Foxconn - MAFC-BME 3:2 (-21, 20, -24, 17, 12)

Székesfehérvár, 102 néző
Vezette: Barabás Barnabás, Bátkai-Katona Ágnes.

MÁV Előre Foxconn: Tomanóczy 8, Szabó V. 8, Janke 8, Ambrus 8, Pesti 22, Koci 21. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

MAFC-BME: Tamási, Reyes Rodriguez 31, Katona 7, Altunaga 24, Benkő 2, Balogh L. 6. Csere: Oláh (liberó), Sárik-Veress, Kocsondi 4. Vezetőedző: Pápai Péter.

A Loki MEVZA Közép-európai Ligában és a CEV Challenge Kupában történő szereplése miatt a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában feltorlódtak a mérkőzések, amelyeket rövid időn belül le kell lejátszani a kék-fehéreknek. Így aztán ezen a hétvégén kétszer is pályára kell lépni a csapatnak, két egymást követő nap.

Szombaton kora délután az első megmérettetésen a MAFC-BME csapatával találkoztak, amelyet a 2. fordulóban, idegenben sima, 3-0-ával múltak felül. A mostani összecsapás azonban korántsem lett ennyire sima.
Az első szettben alaposan meglepte a hazaiakat a MAFC-BME, a fővárosiak végig tartották a lépést, ráadásul a hajrában jobban összpontosítottak, és meg is nyerték.
A folytatásban már szebbik arcát mutatta a Loki, végig vezetve hozta a játszmát. Ez azonban egyáltalán nem okozott törést a vendégek soraiban, sőt egy igen szoros végjáték, 24:24 után ők örülhettek a részsikernek.

A negyedik szettre begyújtotta a fehérvári gárda a rakétákat, nem sokat teketóriázva Redjo Koci és Pesti Marcell vezérletével nem sok teret engedtek ellenfelüknek.
Az ötödik, mindent eldöntő etapban ugyan 10:10-ig nyílt volt az ütközet, de Koci még mielőtt beleélhette volna magát egy újabb sikerélménybe a MAFC-BME, idejekorán lezárta a meccset.

- Vissza kellett jönnünk a ritmusba. Ez a meccs erre volt jó. Úgy látszik, sok kihagyás volt, hogy december 21-én játszottuk a legutóbbi összecsapásunkat. Legközelebb egy ilyen időszakra be fogunk iktatni edzőmérkőzést, most viszont úgy voltunk vele, hogy játszottunk eleget a szezon első felében, és inkább az edzésekre koncentráltunk. Ebből a teljesítményből nem lehet következtetéseket levonni. Szerdán a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntőn derül ki, milyen állapotban van a csapat. – értékelte a látottakat Dávid Zoltán a fehérváriak mestere.

A MÁV Előre Foxconn legközelebb vasárnap 17 órától a DKSE vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában