Bravúros pontszerzés

2024.01.09. 20:57

Közel állt a győzelemhez a "Kisvolán"

Az 57. percig vezetett a listavezető FTC-Telekom otthonában a FEHA19 jégkorongcsapata az Erste Liga soros fordulójában. Rabolt egy pontot.

Ferencz Balázs

Anze Zezelj góljával vezetett a FEHA19

Fotó: Kricskovics Antal

FTC-Telekom – FEHA19 
2-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) hu.
Budapest, Tüskecsarnok, 569 néző. V.: Dósa K., Mach M. 
FTC: Nagy K. – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala 1 – Hrabal, Karmeniemi, Nemec, Kestila, Németh A. 1(ee) – Boros, Crespi (1), Turcotte, Bán, LaPorte – Haranghy, Banga 1, Seregély, Tóth G. V.edző: Fodor Szabolcs
FEHA19: Melnicsuk – Rachinskij, Salamon, Zezelj 1(ee) (1), Ulamec (1), Blasko – Falus, Bajkó, Farkas L., Dobos (1), Németh Z. – Kasinski, Bogesic, Keceli-Mészáros, Fekete A., Ambrus Cs. 1 – Szécsi, Nádor, Balasits, Alapi, Dézsi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov
Kiállítások: 38 ill. 9 perc
Kapura lövések: 43-27

Az Erste Liga sereghajtója, a FEHA19 lendületesebb támadásokat vezetett az első harmadban, a listavezető FTC-Telekom kényelmesen korcsolyázott a Tüskecsarnok jegén. A fehérvári fiatalok többször is megkínálták Nagy Kristófot, de a legnagyobb kék-fehér helyzetnél nem kellett a Fradi kapusának koronghoz érnie. Nádor iramodott, balról befelé cselezett, a portás előtt elhúzott korongot estében kanalazta a ketrec mellé. A játékrész utolsó perceiben aztán Melnicsuknak kellett többször is hárítania.

Nikita Melnicsuk remekül védett
Fotó: Kricskovics Antal

A középső periódusban sem kerekedett felül igazán az FTC.  Sőt, a lelkes fehérváriak szereztek vezetést a 30. percben. Boros Dániel ült a büntetőpadon, mikor Dobos átadása után Ulamec lövésébe tette bele ütőjét a 18 éves szlovén, Anze Zezelj, 0-1. Turcotte ezt nem is bírta cérnával, fejre, nyakra irányuló támadás miatt véglegest kapott, Bogesicet vérző fejjel kellett lekísérni...Az 5 perces fórt nem tudta gólra váltani a „Kisvolán”. 

A harmadik harmadban határozottabb volt a Fradi, s egy kontrát vezetve egyenlített a 48. minutumban: Crespi jobbról passzolt az érkező Bangához, aki korival lekezelte, majd fonákkal helyezett a kapuba, 1-1. Nem omlottak össze a fehérvári fiatalok, Blasko a kapuvasat találta el, majd az 54. percben Zezelj indításából Ambrus csongor vezetett szólót, s ellőtte apakkot Nagy K. mellett, 1-2. Kevesebb, mint 3 perc volt hátra, mikor a hazaiak kihasználták első emberelőnyüket, Németh Attila egyenlített, 2-2.

Egy perc telt el a hosszabbításból, mikor Kulmala kilőtte a bal felsőt, nyert a Fradi, egy pontot csent a Volán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában