Tenisz

2024.01.29. 13:07

Hazai siker a Viszló Transz Kupán

Három kategóriában rendezett kupát a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub január 27. és 29. között. Az F2-es versenyszámban a hazaiak teniszezője, Budai Zoltán András diadalmaskodott.

Szabó Róbert

Több kategóriában versenyezhettek a hazai teniszezők a Kiskút Tenisz Klubban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nemzetközi teniszélet már javában beindult, a legjobbak már túl is vannak az év első Grand Slam-tornáján, ugyanakkor lassan a hazai versenyek is kezdetét veszik. Az idei első székesfehérvári torna a Kiskút Tenisz Klub által szervezett Viszló Transz Kupa volt, amelyen F1, F2 és F18 kategóriában indulhattak el a teniszezők január 27. és 29. között.

A három kategóriában Budai Zoltán András volt az egyetlen, aki a Kiskút Tenisz Klub színeiben indult el. A székesfehérváriak 18 esztendős játékosa a legnagyobb, F1-es kategóriában is elindult, ahol az első körben magabiztos, 6:2, 6:1-es győzelmet aratott Fodor Kornél ellen, de a második fordulóban 6:1, 6:1-re kikapott a negyedik helyen kiemelt MTK-s Liszka Mártontól.

Nem volt azonban oka szomorkodni Budainak, hiszen az F2-es kategóriában is elindult, ahol harmadik kiemeltként szettveszteség nélkül egészen a döntőig menetelt, ott pedig két játszmában, 6:4, 6:4-re nyert Bencző Balázs, a DEAC teniszezője ellen.

– Ez volt az idei második versenyem, amire egész jó állapotban érkeztem, ez pedig meg is mutatkozott a hétvégi játékomban, amivel összességében elégedett vagyok – mondta el lapunknak Budai. Hozzátette, a döntőt jól kezdte, voltak pillanatok amikor nem tudott megfelelően koncentrálni, de így is sikerült győzelemmel zárnia a mérkőzést.

Szettveszteség nélkül diadalmaskodott Budai Zoltán András
Forrás: Budai Zoltán András

Az elődöntőben a második kiemeltet, Péntek Ábelt búcsúztatta Budai. A Kapos TC átékosa a mérkőzés után elmondta, a lehetőségekhez képest jól fel tudott készülni a tornára, összességében elégedett a teljesítményével. Hozzátette, négy olyan mérkőzést tudott játszani, amely a jövőre nézve is hasznos. Az idei évben szeretné még jobban felvenni a ritmust az első osztállyal, valamint a ranglistán a legjobb 50 közé bejönni.

A Kiskút Tenisz Klub játékosa az idei évben szeretne minél több hazai és nemzetközi versenyen is elindulni, amihez folytatja tovább a kemény felkészülést.

– Legközelebb februárban két székesfehérvári tornán lépek majd pályára, célom, hogy a legjobbat hozzam ki magamból akkor is – zárta gondolatait Budai.

Az F1-es kategóriában a magyar ranglista 9. helyezettje, a verseny 1. kiemeltje Szőke Ádám Gábor diadalmaskodott a hétfői döntőben, miután két szettben, 6:4, 6:1-re legyőzte a második kiemelt, a ranglistán 11. helyen jegyzett Kisantal Botondot. 

– Nagyon jól sikerült a felkészülésem, sok mindent tudtam gyakorolni, amik nem mentek az év első megmérettetésén – mondta el lapunknak Szőke. Hozzátette, sikerre éhesen érkezett meg Székesfehérvárra, hiszen a siófoki torna döntőjében kikapott egy héttel korábban.

A Vasas teniszezője arról is beszélt, minden úgy sikerült, ahogy elképzelte. 

– Már a verseny elején nyomást raktam magamra, mert láttam, hogy olyan ellenfelek jönnek majd velem szembe akiktől még nem kaptam ki. Úgy érzem a játékom napról napra fejlődött és ami nem ment a legjobban az a döntőre összeállt. Voltak koncentrációs problémáim, de ezt is sikerült legyőznöm és csak mentem előre, nem gondolkodtam – értékelte játékát.

A döntőben az a Kisantal Botond volt az ellenfele, akivel egyébként csapattársak a Vasasban. 

– Szerencsére megtaláltam a jó taktikát és mindig vissza tudtam nyúlni ehhez a játékhoz, ha nem jöttek a pontok. Számomra ez egy tökéletes verseny volt, észrevettem az erősségeimet és a gyengeségeimet is, amin majd csiszolunk az edzésen – folytatta Szőke, aki kiemelte, folytatnia kell ezt a munkát és még többet kell edzenie, hogy fenn tudja tartani a játéka színvonalát.

Csapattársak vívtak meg a tornagyőzelemért, Szőke Ádám Gábor (jobbra) lett a győztes 
Forrás: Szőke Ádám Gábor

A 19 esztendős játékos arról is beszélt, szeretne minél több F1 kategóriás versenyt megnyerni, hiszen tavalyi öt döntőjéből csupán egyet vett sikerrel. 

– Szeretnék minél több külföldi tornára is eljutni, hogy ATP pontot szerezhessek. Fontos lenne azonban az is, hogy szponzort találjak, hiszen a profi teniszhez ez elengedhetetlen – zárta gondolatait Szőke.

Csapattársa állította meg Kisantal Botondot a döntőben
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Az F18-as kategóriában Mone-Mihai Dragos diadalmaskodott, aki a negyedik kiemelt Hegedűs-Kyster Benjámint győzte le a fináléban 6:4, 7:6 (7–3)-ra.

Viszló Transz Kupa
Székesfehérvár, Kiskút Tenisz Klub

F1 kategória, döntő
Szőke Ádám Gábor (1.) – Kisantal Botond (2.) 6:4, 6:1

F2 kategória, döntő
Budai Zoltán András (3.) – Bencző Balázs (DEAC) 6:4, 6:4

F18 kategória, döntő
Mone-Mihai Dragos – Hegedűs-Kyster Benjámin (4.) 6:4, 7:6 (7–3)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában