Kézilabda Magyar Kupa

2024.01.07. 17:30

A legjobb nyolc között a Kohász

A Békéscsabai ENKSE ugyan szorongatott, de nem veszélyeztette különösebben a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának továbbjutását a Magyar Kupa negyedik fordulójából.

Ferencz Balázs

Jól játszott a Kohász

Forrás: kohaszkezi.hu

DKKA – TAPPE-Békéscsabai ENKSE 31-27 (14-11)

DKKA: Wéninger – Agócs 3, Trawczynska 6, Szalai 3, Nick 1, Kopecz 4, Krupják-Molnár 3. Csere: Bartók (kapus), Moreno, Paróczy 2, Csáki 3, Gajdos 3, Sallai 2, Bouti 1, Lakatos. Vezetőedzők: Paic Róbert, Virág Roland

Békéscsaba: Pásztor (Szabó D.) - kapusok - Bencsik 6, Gyimesi 5/3, Török 4, Lanistanin 3, Termány 3, Mayer 2, Szondi 2, Horváth G. 1, Kukely 1, Aranyi, Jovicevic, Csáki, Sándor. Vezetőedző: Rácz Sándor

Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/3

Kopecz vezető találata után kétszer is bevették Wéninger kapuját a békéscsabaiak, majd Szalai találata után is eredményesek voltak, így az 5. percben még a vendégeknél volt az előny, 3-2. Acélosította védekezését a Kohász, kapott gól nélkül tudta le a következő öt percet, s ezidő alatt megfordította az állást, 6-3. Időkérése után a viharsarkiak kerekedtek felül, egyenlítettek, de Trawczynska duplája ismét a hazaiakat lendítette kedvezőbb helyzetbe, 8-6. A szünetre háromgólosra növelte fórját a DKKA.

A fordulást követően előbb Szalai, majd Kopecz talált be, de Mayer Szabina vezérletével tartotta a lépést a csabai egylet. Két gólon maradt a vendég, majd emberhátrányban tudta növelni előnyét a dunaújvárosi csapat. Fegyelmezetten kézilabdáztak a Paic-Virág edzőpáros által dirigált piros-fehérek, így Trawczynska és Csáki újabb góljai után már 28-22-re húzott el az 55. percben. Ezt a különbséget már csak szűkíteni tudta a Békéscsaba, eltüntetni nem, így a DKKA 31-27-es győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Ahol már ott van a Kisvárda is, miután 35-24-re verte az Érd együttesét. Az Alba Fehérvár KC január 10-én 18 órától az Esztergomi Vitézek vendége lesz a kupában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában