Harminchetedik alkalommal rendezték meg

2023.12.31. 14:55

Szilveszteri Pezsgőfutás a Velencei-tó körül (galéria)

Idén sem maradt el a nagy Szilveszteri Pezsgőfutás a Velencei-tó körül, melynek rajtjait ezúttal harminchetedik alkalommal indították el a szervezők.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola volt hotele előtt állította fel a 37. Szilveszteri Pezsgőfutás rajtállomását a szervező  Team Proton Sportegyesület, amelynek versenyére már napokkal korábban teljesen betelt a nevezési létszám. Viczián Attila főszervező a feol.hu-nak elmondta: hatszázan neveztek a futóversenyre, gyerekek, felnőttek egyaránt.

- Csak annyit mondhatok, hogy körülbelül 37. alkalommal rendezzük a programot, ugyanis olyan régóta megy, hogy ebben már senki sem teljesen biztos – mondta. Egy régi baráti társaság ötlete nyomán indult kezdetekkor a megmérettetés, amely mára igen komoly sport rendezvénnyé nőtte ki magát. Jól mutatja ezt az is, hogy rendőri felvezetés, mentőszolgálat és katasztrófavédelem egyaránt biztosítja a program biztonságos lebonyolítását. A verseny leghosszabb és legnagyobb megmérettetése a teljes tókor volt ezúttal is, melyen 200 induló gyürkőzött neki a 29 és fél kilométeres tó körüli távnak a kerékpárút mentén, melyet 4 órán belül kellett teljesíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában