Gólnélküli döntetlen a zárórán

2023.12.18. 10:59

Hornyák Zsolt: „Negyedikek vagyunk, ami azért nem rossz”

0-0-ra végzett a Puskás Akadémia FC a Mezőkövesd Zsóry FC ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén. A felcsútiak így a tabella negyedik helyén telelnek.

Ferencz Balázs

Szolnoki Roland (szemben) szerint sok döntetlent ért el a Puskás az ősszel, melyek nyerhető meccsek voltak

Forrás: puskasakademia.hu

Fotó: FORIKA_ATTILA

– Az öltözőben megköszöntem a csapatnak az egész éves munkát. Karácsonyi hangulatú volt a mérkőzés, és bár nem futballoztunk rosszul, a támadójátékunkból nem hoztunk ki semmit – értékelt a találkozót követően a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Hornyák Zsolt. – Tudtuk, a Mezőkövesd első hármasa, Molnár Gábor, Cseri Tamás és Sztefan Drazsics erős, őket semlegesítettük, és talán közelebb is álltunk a győzelemhez. Pozitívum, hogy az ellenfelünk nem szerzett gólt. Hogy mi hiányzott? Ami az előző héten a Kecskemét ellen működött, vagyis a mélységi passzok. A középpályán Jonathan Levitől több ilyen átadásra lett volna szükség, nem csak a sablont kellett volna játszani.
A 17 bajnoki mérkőzés mérlege a felcsútiak szemszögéből 7 győzelem, 7 döntetlen és három vereség. Kilencből mindössze két hazai meccset nyert meg a Puskás Akadémia FC. 
– Ha komolyan gondoljuk, hogy dobogón akarunk végezni, akkor ez egyértelműen kevés. Nyilván más értéke van mondjuk a Mezőkövesd elleni hazai pontnak, mint a Ferencváros elleni döntetlennek, ugyanakkor mindegyik pont fontos, meg kell becsülni. Nagyon szoros a mezőny, mindegyik meccsünket meg akarjuk nyerni. Negyedikek vagyunk, ami nem rossz.

Hornyák Zsolt irányít
Fotó: FORIKA_ATTILA / Forrás: puskasakademia.hu

– Nem így készültünk, szerettük volna szépen zárni ezt a félszezont – fogalmazott Solnoki Roland, a Puskás csaaptkapitánya. – Az első félidőben nem találtuk a ritmust, emellett azért volt lehetőségünk, a másik oldalon nagyot védertt a kapus. Helyzeteink voltak ugyan, de az első félidőben túlságosan hagytuk őket játszani. Nem beszéltünk semmit a szünetről, készültünk az utolsó mérkőzésre, láttuk, hogy alakulnak a meccsek, győzni szerettünk volna. Pozitív, hogy nem kaptunk ki, nem kaptunk gólt, de a jó alapozás után győzelemmel szeretnénk kezdeni a tavaszt. Szoros a mezőny, két győzelemmel meg lehet lógni. Hétről hétre kell jól teljesíteni. Sok döntetlent játszottunk az ősszel, melyek nyerhető meccsek voltak. Hiányoznak ezek a pontok. Ebből tanulnunk kell.

FEJEVIDE0191213.indd

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában