Jön az Eb

2023.12.30. 16:04

Három dunaújvárosi a válogatott keretében

A magyar női vízilabda-válogatott két társkapitánya, Mihók Attila és Cseh Sándor kijelölte az Európa-bajnokságra utazó keretet. A Dunaújváros három játékost ad a nemzeti csapatnak, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine és Szabó Nikolett készülhet kontinenstornára, utóbbi első felnőtt világversenyére készülhet.

Beke Zsombor

Az Eb-n kell kvótát szerezni

Forrás: waterpolo.hu

Egy biztos, a női polósoknak nincs még meg a kvótája a 2024-es párizsi olimpiára, de Mihók Attila és Cseh Sándor irányításával már Eindhovenben kiharcolná az indulási jogot a csapat. Kemény felkészülésen vannak túl a lányok, november közepe óta szinte folyamatos volt a munka, a hajrában Barcelonában edzőtáborozott a gárda, egy hivatalos, és két felkészülési mérkőzést játszott a csapat Spanyolországgal. Előbbin 7-5-ös vereség lett a találkozó vége, majd ezen kívül egymást között egy-egy spanyol, illetve magyar siker született még.

– Három mérkőzést játszhattunk az Európa-bajnokság előtt, miután tornán ezúttal nem szerepeltünk, ahol általában több meccsre nyílik lehetőség, azaz nagyon megbecsültük ezeket az alkalmakat, mint ahogy a kínaiakkal, de különösen a spanyolokkal vívott kétkapus gyakorlásokat is – összegezte az elmúlt időszakot Mihók Attila szövetségi kapitány a szövetség honlapjának. – Az már ennek az időszaknak a velejárója, hogy egyik hivatalos meccsen sem tudtunk az általunk ideálisnak gondolt felállásban szerepelni, mert mindig közbeszólt vagy valami betegség vagy egy kisebb sérülés, de nem panaszkodom, mert ezzel együtt kell élnünk, és végül így is kialakult az a csapat, amelyről azt gondoljuk, eséllyel vág neki az Európa-bajnokságnak.

A nyári, fukuokai világbajnoksághoz képest három fiatal került be a a társkapitányok csapatába: Kuna Szonja, Szabó Nikolett és Tiba Panna újoncként várhatja a kontinenstornát. Az utolsó szűkítésnél Horváth Brigitta maradt ki.
– Alapvetően sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, viszont az első félidőben, általában a második negyedben mindig akadt egy olyan periódus, amikor a spanyolok ránk erőltették az akaratukat, és elkezdett a jól ismert, kiemelkedő úszósebességük és a szenzációs lövőtechnikájuk dominálni. Ezen még dolgoznunk kell, hogy ne kerüljünk ebbe a helyzetbe, hogy rendre a harmadik-negyedik negyedben kelljen extra erőtartalékok mozgósításával ledolgozni a hátrányt, és esetleg fordítani. A csapat fizikálisan megfelelő állapotban van, hiszen végül a második félidők mindig jobban sikerültek, azaz az anareob kapacitással nincs gond – ha a spanyolok ellen, amelyik az eredmények alapján egyértelműen a világ topcsapatai közé tartozik, így tudunk teljesíteni, akkor mások ellen is elvárható ez.

A magyar keret:
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában