Szoros végjáték

2023.12.29. 12:09

Ebben több is lehetett volna

A FEHA19 felnőtt együttese csütörtök este a BJAHC-t fogadta az Erste Ligában. A mérkőzés kiélezett végjátékot hozott, amiből azonban a fővárosiak kerültek ki jobban.

Beke Zsombor

Szita (kékben) lőtte a Fehérvár gólját

Forrás: Kricskovics Antal

Pedig jól indult a találkozó, hiszen Szita révén megszerezte a vezetést a Fehérvár, de ennek ellenére az első harmad a vendégekről szólt inkább, rengeteg helyzet adódott Kangyal Balázs együttese előtt, ebben a húsz percben 27 kapura lövés zúdult Melnichuk kapujára. A fölény meghozta az egyenlítést, a második és a harmadik harmadban azonban jóval kiegyenlítettebb küzdelem zajlott már a jégen. A hajrára 2-1-es előnnyel fordulhatott a BJA, aztán Falus véleményes kiállítását követően eldőlt már minden nyitott kérdés, a fővárosiak 4-1-re nyertek végül.

– Két harmadon át többé-kevésbé kiegyenlített mérkőzés volt, talán az ellenfélnek több helyzete volt. Az első harmad apák a fiúk elleni meccsnek tűnt, nagyfiúk a kisfiúk ellen. Majd nagyobb sebességbe kapcsoltunk, visszajöttünk a meccsbe. Büszke vagyok a csapatra, ahogyan az utolsó két harmadban játszottak. Ez a mérkőzés jobb befejezést érdemelt volna. Ez a véleményem. Gratulálok a BJA-nak, megérdemelték a győzelmet, némileg hatékonyabbak voltak a döntő pillanatokban, ez kifizetődött számukra. Az év utolsó meccse, nem olyan eredmény született, amilyet szerettünk volna. De hat harmadból négy és félben kifejezetten jól játszottunk, úgy, ahogy szerettünk volna, pontokért harcoltunk – jó úton járunk. Meg kell találnunk a gólszerző formánkat, akkor jobb esélyünk lesz nyerni – mondta a találkozó után Anatoli Bogdanov.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában