Fontos meccsek

2023.12.14. 18:41

Bravúrra lesz szükség a junioroktól

A magyar U20-as jégkorong-válogatott három lejátszott találkozó után egy ponttal áll a budapesti rendezésű divízió I/A-s világbajnokságon.

Beke Zsombor

Dobos Mihály pontjaira is nagy szükség lesz

Forrás: Vörös Dávid / MJSZ

Ladányi Balázs alakulata Kazahsztán elleni 5-2-es vereséggel kezdett a tornán, majd következett Ausztria, ahol bár a juniorok nagyot harcoltak, végül az utolsó pillanatokban Ausztria begyűjtötte mind a három pontot. Szerda este Japán ellen a bennmaradás miatt fontos lett volna minél több pontot gyűjteni, ebből végül sajnos csak egy lett, a keretben ott volt mindegyik fehérvári, Dobos Mihály, Farkas László, Bajkó Botond és Salamon Zoltán is beöltözött. Borzasztóan kezdtek a mienk, a harmadik percben 2-0-ra vezettek a japánok, ám innen visszajöttek a magyarok, sőt, a vezetést is megszerezték. 18 másodperc kellett volna a sikerhez, ám Japánnak bejött a kapus levitele egy egyenlített. A hosszabbítás pedig mindössze 16 másodpercig tartott, Magyarországnak egy pont jutott. A bennmaradás még nem úszott el, ám ehhez már bravúrpontok is szükségesek, az első lehetőség mindjárt Dánia ellen adódik. A találkozó 19.30-kor kezdődik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában