23. MINDIGVÁR NONSTOP Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál

2023.12.27. 22:07

Az amatőröké volt a pálya (galéria)

Megkezdődött a VOK-ban a Videoton Baráti Kör szervezésében a 23. MINDIGVÁR NONSTOP Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál. A torna a Fehér Ablak-Fehérép Amatőr Kupa küzdelmeivel rajtolt, amelyet a Rio csapata nyert meg.

Káldor András

Egy új generáció kopogtat a torna ajtaján, az Amatőr Kupában őket is láthatták a szurkolók

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Jó, hogy egyáltalán létezünk, ez a legfontosabb! Megyénk másik nagy tornáját, a Carissa Kupát évek óta nem tudják megrendezni, számunkra pedig nagyon nagy siker, hogy vissza tudtunk állni a négynapos programhoz. Láthatóan kezd feljönni egy új generáció, az elmúlt években mindig azért aggódtam, hogy a Profi Kupa küzdelmeire kevés fehérvári, Fejér megyei csapat nevezett. Hiába jöttek jó csapatok, az én szívem lokálpatriótaként hazahúz, és szeretném azt, hogy minél többen jöjjenek a térségünkből. Ezért is szerveztük az Amatőr Kupát, és ez jó alapot adhat arra, hogy akár évtizedekig meglegyen a bázisra ennek a tornának. – mondta kissé elérzékenyülve Juhász László főszervező.

 

Az Amatőr Kupa pedig tényleg igazi sikertörténet, hiszen amíg az előző évben 16, addig idén már 20 együttes rúgta a labdát a VOK parkettjén. Későn hirdettek végeredményt, ennek ellenére néhány érdekesség a megmérettetésről, amelyre Székesfehérváron kívül érkeztek csapatok Szabadbattyánból, Tordasról, Dinnyésről, Mórról, Kislángról, Pétfürdőről, Soponyáról, Szabadegyházáról, Polgárdiból, valamint a határon túlról, Csíkszeredáról a Lokálpatrióták együttese érkezett.

Ádáz csata zajlott minden mérkőzésen
Fotó: Kricskovics Antal

A Zwack Unicum csoportot a Dinnyés nyerte a fehérvári Royal FC előtt, a Borsodi csoport élén a szabadbattyáni Drótszamár végzett a Fehér-Villámot megelőzve.

Az Árpád Fürdő csoportban a Soma-Geru Vill. Bt. a Feketehegy Junior együttese előtt fejezte be a küzdelmeket, a Csíkszereda csoportban a Szundi Team az Ifjú Titánokkal szemben harcolta ki az elsőséget, míg a Székesfehérvár csoportot a Rió legénysége nyerte a Faház előtt.

A nyolcaddöntőből a Szundi Team, a Rió, az Ifjú Titánok és a Soma Geru-Vill Bt. jutott tovább a legjobb négy közé. Itt a Soma-Geru Vill. Bt. 4-1-re legyőzte az Ifjú Titánokat, a Rio csapata pedig 3-0-as sikerével a Soma-Geru Vill. Bt. ellen harcolta ki a döntőbe jutást. A bronzmérkőzésen a Soma-Geru Vill. Bt. kárpótolta magát, legyőzte 4-1-re az Ifjú Titánokat, míg a fináléban a Rio gárdája 1-0-as győzelmével nyerte el a kupát a Szundi Team előtt.
A győztes csapat kerete, amely a Fejér vármegyei I. osztályban szereplő Tordas, és az Ercsi Kinizsi együtteseire épült: Tolnai Péter, Szilágyi Roland, Farkas Zsolt, Horváth Benett, Németh László, Lak Imre, Cservenka Gergő, Somogyi Tibor, Andrejev Illés.

A torna végeredménye:
1. Rio
2. Szundi-Team

3. Soma-Geru Vill. Bt.
4. Ifjú Titánok
Különdíjasok:
Gólkirály: Simon György Viktor (Szundi Team)
Legjobb játékos: Lak Imre (Rio)
A legjobb kapus: Bolla János (Szundi Team)

A nap krónikájához tartozik, hogy megkezdődött a Ketrecfoci Amatőr Kupa is az U7-es, illetve az U9-es korosztályok versengésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában