Fehérváron vizsgáztak a válogatott tagjai

2023.12.03. 18:42

A korosztályos válogatott triatlonisták felmérésével segíti a szakszövetséget a Honvéd Szondi SE

A Honvéd Szondi SE szervezésében a Csitáry Uszodában, és a Regionális Atlétikai Központban adott számot tudásáról a Magyar Triatlon-szövetség korosztályos válogatottja, és a Héraklész-program kerete.

Németh Krisztián

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A számos korosztályt tömörítő országos utánpótlás proramban a legjobb, legigéretesebb versenyzők kapnak helyet. A válogatott, és a tavalyi ranglistán a legjobb tízbe került 15-23 éves triatlonisták - közel félszázan -  természetesen úszásban, kerékpározásban, és futásban adtak számot tudásukról. Kerékpáros edzőgörgőkre ezúttal csak az U23-as korosztály képviselőinek kellett pattaniuk.

 - A versenyzők számára a Héraklész programban való részvétel feltétele a felmérő, az ezen nyújtott teljesítmény megalapozhatja a később elért eredményeket - tájékoztatott Takács Péter, a Honvéd Szondi SE triatlon szakosztályának vezedzője. - A résztvevők nemzetközi versenyeken indulnak, vagy arra készülnek, és edzőtáborban vesznek részt.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Országos szinten egyedülálló technikai, diagnosztikai infrastruktúrával rendelkeznek a fehérvári triatlonosok, hangsúlyozta Takács Péter.

- Valamennyi sportoló ugyanolyan eszközökön végzi a kerékpáros felmérést az edzőgörgőkön. Egyszerre akár hat személy teljesítményét tudjuk mérni, továbbá kiegészítettük különböző diagnosztikai rendszerekkel az eszköztárunkat. Egyedülálló, komplex adatok állnak majd az edzők számára. Nemzetközi összevetésben van hova fejlődnünk, de fel fogják venni a versenyt a magyar triatlonisták az élmezőnnyel.
Remélhetőleg hamarosan a Honvéd Szondi triatlonistái is csatlakozhatnak majd a Héraklész programhoz. Ebben az időszakban az alapozás zajlik Takács Péter csapatánál.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Őze Tibor az atlétika szakosztály vezetődzője csatlakozott hozzánk, és erősíti a szakmai teamet. Három sportolónk: Gyarmati Márton, Szekfű Viktor, és Fekete Zsombor Tatán készül, és fontos, hogy klubunk atlétikai szakosztályából Tóth Norbert is ott tréningezik.
A Szondi és a Magyar Triatlon-szövetség felmérő programja pedig folytatódik: a legfiatalabb korosztályok számára országszerte a Takács Péter vezette „szondis” stáb végzi majd a teljesítménydiagnosztikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában