NB II

2023.12.10. 19:45

A hajrában egyenlített a Honvéd (galéria)

A Merkantil Bank Liga 18., már a tavaszi szezon jegyében lejátszott fordulóban az AFC Csákvár hiába volt kétgólos előnyben mégis csak egy pontot szerzett a Honvéd FC ellen.

Káldor András

Az AFC Csákvár (fehér) kétgólos vezetés után egy pontot szerzett

Fotó: Kricskovics Antal

Budapest Honvéd FC – Aqvital FC Csákvár 2-2 (0-1)
Bozsik Aréna, 1500 néző
Vezette: Takács Tamás (ifj. Varga Gábor, Nagy Viktor)
Budapest Honvéd FC: Dúzs – Nyitrai (Kovács N., 67.), Kocsis G., Szabó A., Benczenleitner – Bocskay (Pekár I., 62.), Lőrinczy, Eördögh – Kundrák (Bobál G., 67.), Kerezsi, Krajcsovics (Kocsis D., 62.). Vezetőedző: Csertő Aurél.
Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós L., Karacs, László N. – Szakály D. (Papucsek, 80.), Farkas A., Gazdag V. (Mészáros D., 90.) – Tamás N. (Juhász L,, 73.), Simon A., Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Karacs (öngól, 69.), Bobál G. (88.), ill. Babós (13.), Tamás N. (56.)

Azon kevés mérkőzés közé tartozott ez a találkozó, amely a hétvégi téliesre fordult, kedvezőtlen időjárás miatt nem maradt el, mivel a fordulóban összesen négy mérkőzésre került sor kilenc helyett, a többi meccs megrendezését elhalasztották egy későbbi időpontra.
Már az összecsapást kezdő pillanatoktól letámadott a vendéglátó együttes, kissé beszorítva a Fejér vármegyei gárdát. Ebből a 13. percben jött ki az AFC, méghozzá úgy, hogy az első helyzetéből eredményes volt. László Noel jobb oldal szögletnél Babós Levente emelkedett a legmagasabbra, és fejelt 6 méterről Dúzs Gellért kapujának közepébe, 0-1. A gól után a játék folytatódott korábbi medrében, nyomott a kispesti legénység, míg a csákváriak próbálták ezeket visszaverni, illetve kontrákat indítani. A 27. percben Nyitrai Bence ugratta ki Kerezsi Zalánt, aki 18 méterről ígéretes helyzetben a kapu mellé lőtt. Önfeláldozóan védekezett a Csákvár, minden labdára ketten csaptak le, míg a hazaiak hibát-hibára halmoztak, erre szurkolóik igen markáns véleményüket fogalmazták meg, amelyből csupán a „gyenge” kifejezés bírja a nyomdafestéket…  

Az 56. percig egyfolytában rohamozott a Honvéd, majd egy Kocsis Gergő által elvesztett labdára lecsapott Simon András, ő Gazdag Vajkot játszotta meg, aki Baracskai Rolandot indította, a rutinos támadó centerezését pedig az akciót kísérő Tamás Nándor 5 méterről a kapu közepébe lőtte, 0-2. Csertői Aurél négyet cserélt, főként a támadó játékot erősítve. A 69. percben aztán Lőrinczy Attila ívelt be szabadrúgást a baloldalról, a labda megcsúszott Karacs Dániel fején és Pécsi Ármin kapujában kötött ki, 1-2. A 77. és a 80 percben közel volt az egyenlítéshez a házigazda, Bobál Gergely két fejesét is hárította Pécsi. A 88. percben Bobál egykori csapatát keserítve Kovács Nikolasz ívelését lőtte be 5 méterről, 2-2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában