Vissza az eredeti helyszínre

2023.11.14. 11:55

Vége a komédiának: lesz meccs, mégpedig Szófiában

Az utóbbi napokban minden nap szolgáltatott valami mulatságos elképzelést a Bolgár Labdarúgó-szövetség, hogy hol is rendezné meg a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. Eldőlt: csütörtökön 18 órakor Szófiában csapnak össze a csapatok.

Ferencz Balázs

A Vidi játékosa, Kalmár Zsolt is ott lesz Szófiában

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: MICHELLER SZILVIA

A csoportot vezető magyar labdarúgó-válogatott zártkapus meccsen harcolhatja ki az Európa-bajnoki részvételt Szófiában. Holott már a sok egyéb helyszín mellett arról is hallani lehetett, hogy a bolgárok le sem játsszák a meccset.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerint példátlan, komolytalan és sportszerűtlen a bolgár szövetség viselkedése.

Az UEFA kedden délelőtt arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére Szófiában, zárt kapuk mellett rendezik meg a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező mérkőzést.

"Az UEFA a bolgár szövetség kérésére először a múlt héten, másodszor a mai napon megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, és zárt kapus mérkőzés megtartását rendelte el. Fontos hangsúlyozni, hogy a szabályok szerint az UEFA-nak rendkívüli helyzetben, például biztonsági kockázat esetén joga van ilyen döntésre, a vendég szövetségnek pedig nincs vétójoga az ilyen döntéssel szemben. Fentiek ismeretében a magyar szövetség a múlt héten igyekezett sportszerűen eljárni, és bár – elsősorban a magyar válogatott szurkolói miatt – nem értett egyet a késői helyszínváltással és különösen a zárt kapus megoldással, a döntést kényszerűen elfogadta, és a nyilvánosság előtt nem kommentálta a történéseket" - írja az mlsz.hu. - "Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést. A bolgár szövetség lehetetlen helyzetbe hozta az UEFA-t és a magyar szövetséget is: kihasználva, hogy mindkét szervezet a sportszerűséget tartja szem előtt, és minden esetben arra törekszik, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése."

A magyar csapat szerdán elindul Szófiába, és csütörtökön pályára lép és harcol a németországi részvételért. Ha Marco Rossi együttese egy pontot szerez Bulgáriában, már kijut az Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában