Feol podcast

2023.11.25. 16:00

Rögbi, akár lányoknak is! Hollósi-Szigeti Erika a FEOL Sportpodcastjában

Tihanyi Tamás

Hollósi-Szigeti Erika korábban kézilabdázott, jól tudja tehát, hogy ahhoz képest a rögbi sem számít durvábbnak, vagy keményebbnek

Fotó: Hollósi Gábor

Hollósi-Szigeti Erika, a Magyar Rögbi Szövetség női szakágának sportigazgatója Sukorón épített házat férjével, Hollósi Gáborral, akivel egyébként egy utánpótlástorna alkalmával találkoztak, amikor a „gyerekeikkel” érkeztek az eseményre. Igazi rögbis házasság tehát az övék, mindketten imádják ezt a sportot. Ráadásul Erika vezetőként is próbál tenni azért, hogy minél több gyerek és fiatal szeresse meg a rögbit (amely nem összetévesztendő az amerikai focival!), annál is inkább, mert annak egyik változata olimpiai sportág. Fejérben három egyesület foglalkozik utánpótlás-neveléssel, a játékosok közül többen erősítik az egyformán európai középmezőnyben szereplő női és férfi nemzeti válogatottat, illetve a korosztályos válogatottakat, azaz Fejér ma a rögbi stabil hátországának számít. Ráadásul minden hiedelemmel ellentétben még a lányok számára sem veszélyes vagy durva játék, érdemes tehát kipróbálni! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában