Feol podcast

2023.11.09. 20:30

Maracskó Tibor múltról, barátságokról, olimpiákról és élményekről a FEOL Podcastjában

Tihanyi Tamás

Maracskó Tibor (balra) a székesfehérvári Aranycsapat Alapítvány meghívására látogatott minap Székesfehérvárra, ahol mindig otthon érzi magát. Kű Lajos egy üveg jó magyar borral ajándékozta meg

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Mindenszentek napjának délutánján az Aranycsapat Alapítvány vezetőjének, Kű Lajosnak a meghívására Maracskó Tibor olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok öttusázó, edző, sportvezető hozta el a megemlékezés koszorúját Székesfehérvárra, az olimpiai emlékműhöz. Maracskó Tibor 1960-ban Székesfehérváron kezdett háromtusázni, aztán a sportpályafutása a fővárosban folytatódott, mégis ilyenkor egy kicsit mindig hazajön, hiszen barátai, rokonai élnek a városban. A FEOL Podcastjában beszél székesfehérvári emlékeiről, a grundfociról, Kű Lajoshoz, Tiber Lászlóhoz, Faragó Tamáshoz, Détári Lajoshoz, Balczó Andráshoz fűződő barátságáról, felidézi moszkvai és mexikóvárosi élményeit. Elmondja azt is, miért támogatja Kű Lajos törekvéseit, hogyan segítette a drogos fiatalokat, miért imádja a Forma 1-et, és mi az oka annak, hogy immár 23 éve, minden januárban egy szentendrei disznóvágáson látja vendégül a barátait. Hallgassa meg egy nem mindennapi sportember gondolatait!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában