Három arany, öt ezüst, két bronz

2023.11.21. 11:11

Jó szerepléssel zártak az enyingi birkózók

Halmozták az érmeket a az Enyingi VSE birkózói az ősiben rendezett III. Szondi Szabadfogású Birkózó Gálán.

Ferencz Balázs

Az enyingi különítmény. Hátsó sor (b-j): Pálfalvi Csaba, Pavelka Levente, Rafael Krisztián, Erdősi Adrián. Középső sor: Ferencz Noémi, Buruncz Noel, Papp Ábel, Mikósics Ákos, Piros Tibor edző. Első sor: Erdősi Krisztofer, Kányai Zorka Flóra

Forrás: Enyingi VSE

12 csapat 148 versenyzője lépett szőnyegre Ősiben, a szabadfogású gála majdnem minden korosztály számára biztosított küzdőteret, az ovisoktól a serdülőkig viaskodtak a fiatalok.  Az enyingi birkózók mellett Bócsa, a GYAC, a Honvéd, a Vasas, Körmend, Érd, Kőbánya, Veszprém, a DKSE, Gurics, és a Honvéd Szondi versenyzői is megmérettettek.

A Piros Tibor edzette enyingiek közül tízen szálltak harcba, s eredményesen szerepeltek, három arany-, öt ezüst- és két bronzérmet zsebeltek be. 

Óvodás korosztályban Buruncz Noel először lépett szőnyegre, ahol ügyes helytállást követően aranyérmes lett. Gyermek2-es korcsoportban  Kányai Zorka Flóra szintén kezdőként mutatkozott be a lányok között, máris ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál Papp Ábel aranyérmes lett. Gyermek1-es csoportban Erdősi Krisztofer és Pálfalvi Csaba szintén ezüstérmet szereztek, míg Miklósics Ákos a harmadik helyen zárt.

Diák2 lány kategóriában Ferencz Noémi másodikként végzett. Diák1-ben Rafael Krisztián aranyérmet, Pavelka Levente ezüstérmet, Erdősi Adrián pedig bronzmedált zsebelt  be.

- A gyerekek nem csak ezen a versenyen, hanem az előzőekben is a maximumot hozták ki magukból. Sok versenyünk volt, ügyesek voltak, odatették magukat. A következő hónapban jöhet a pihenés, majd készülhetünk a 2024-es esztendő versenyeire - fogalmazott Piros Tibor, az enyingi birkózók vezetőedzője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában