Ismét találkoztak a szlovák együttesekkel

2023.11.07. 19:26

Folytatódott az együttműködés az északi szomszéd korosztályos együtteseivel

Ezúttal a Fehérvár FC utánpótlás centrumában találkoztak Nyugat-Szlovákia, Pozsony, valamint Fejér vármegye korosztályos együttesei.

Horog László

A 13 éven aluli labdarúgók ezúttal is 25 perces meccseket vívtak a riválisokkal

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Műfüves pályákon, kellemes, napsütéses időben bonyolították a 25 perces összecsapásokat a Csikvári úton. Fejér csapatait ezúttal is több egyesületből verbuválták, a megállapodás szerint ezen minitornákon a felnőtteknél profi bajnokságokban szereplő, tehát élvonalbeli, valamint akadémiával rendelkező klubok nem delegálhatnak játékosokat.

A vendéglátók U13-as csapata, Simon András együttese az alábbi eredményeket érte el. Fejér–Nyugat-Szlovákia 0-3, Pozsony–Fejér 3-0, Pozsony–Nyugat-Szlovákia 0-0, Nyugat-Szlovákia–Fejér 3-0, Fejér–Pozsony 0-3, Nyugat-Szlovákia–Pozsony 1-2.

Fejér vármegye U14-es csapata a második meccsen gólnélküli döntetlenre végzett  a pozsonyiakkal 
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A házigazdák U14-es együttesét ezúttal is a korábbi NB I-es gólkirály, Petres Tamás készítette fel az erőpróbákra. Fejér–Nyugat-Szlovákia 0-1, Pozsony–Fejér 0-0, Pozsony–Nyugat-Szlovákia 0-0, Nyugat-Szlovákia–Fejér 5-0, Fejér–Pozsony 0-1, Nyugat-Szlovákia–Pozsony 2-0.

- Hasznosak ezek a rendezvények, hiszen korosztályos játékosaink lemérhetik, hol is tartanak a külföldi riválisokkal szemben. Tavaly tavasszal Felcsúton, az akadémián találkoztak ezek a korosztályok, egy esztendeje egy Pozsony melletti kisvárosban, idén tavasszal pedig Dunaszerdahelyen mérkőztek az együttesek. Jövő áprilisban Dunaszerdahelyen lesz az esemény házigazdája – mondta az FVLSZ igazgatója, Schneider Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában